Mastodonin Bill Kelliher antaa vinkkejä aloitteleville kitaristeille – ”Kunpa olisin itse tehnyt enemmän niin…”

Treeniä, treeniä, treeniä, kuuluu Kelliherin ohje pähkinänkuoressa.

11.10.2023

Tuoreessa Thomannin haastattelussa Mastodon-kitaristi Bill Kelliheriltä pyydettiin vinkkejä ja neuvoja kaikille aloitteleville soittajille ja muusikon urasta haaveileville.

”Soita joka päivä ja harjoittele niin paljon kuin mahdollista. Äläkä anna huomion mennä epäolennaisiin asioihin kuten siihen, että yrität olla joku muu”, Kelliher toteaa.

”Kakarana kaikki lavalla olleet tyypit hämmästyttivät minua. Ajattelin, rokkitähdiksi synnytään samalla tavalla kuin kuninkaalliseksi. Ja sen vaikutelman he haluavat myös antaa. Kaikki se on kuitenkin saavutettavissa. Mutta se vaatii paljon työtä – ei se tapahdu yhdessä viikonlopussa.”

”Jos haluat olla muusikko tai artisti, äänitä kaikki jutut mitä teet, vaikka se ei tuntuisikaan kovin mahtavalta. Laita kaikki talteen, koska saatat jonain päivänä palata siihen takaisin. Se on yksi asia, joka nyt harmittaa, että kunpa olisin itse tehnyt enemmän niin, mutta ei minulla ollut nuorena puhelimia tai mitään, millä äänittää kaikki ideat tuoreeltaan.”

”Siinä on pitkälti kyse spontaaniudesta. En osaa lukea nuotteja enkä koskaan käynyt soittotunneilla. Minä vain soitan ja soitan ja soitan, kunnes keksin jotain, mikä saa ihoni kananlihalle. Sitten äänitän sen talteen ja jatkan soittamista, kunnes taas saan sen tunteen. Ennen pitkää minulla on kasassa biisi, jonka esittelen muille jätkille ja pian meillä onkin levy valmiina.”

Lisää luettavaa