Max Cavalera: Sepulturan Roots määritteli levyjen tekemisen säännöt uudelleen

"Kukaan ei ollut aiemmin tehnyt metallia sillä tavalla", toteaa Max.

Australialainen Moshpit Backstage haastatteli entistä Sepultura-nokkamies Max Cavaleraa, joka on viime aikoina kiertänyt Igor-veljensä kanssa pääasiassa Return to Roots -teemakeikkoja soittaen, joilla on soitettu Sepulturan vuonna 1996 julkaistu Roots-albumi kokonaisuudessaan. Maxin mukaan levy kuulostaa 20 vuoden jälkeen jopa paremmalta kuin tuoreeltaan ja nauttii suuresti sen esittämisestä.

”Se oli tärkeä levy meille ja ylipäänsä metallimusiikille. Mielestäni se muutti sääntöjä, joiden mukaan levyjä ennen tehtiin. Saatoit sekoittaa enemmän erilaisia vaikutteita, tyylejä, kulttuureja ja sellaista. Kukaan ei ollut aiemmin tehnyt metallia sillä tavalla ja se oli hyvin jännittävää”, Max hehkuttaa.

Maxin ja Igorin Cavalera Conspiracy -yhtye puolestaan julkaisee uuden Psychosis-pitkäsoiton 17. marraskuuta. Max on aiemmin verrannut tulevaa albumia energialtaan ja hengeltään Sepultura-klassikoihin kuten Beneath the Remains ja Arise.

”Se on peto, josta olen todella ylpeä. Yhdeksän biisiä puhdasta voimaa, jota ei pidättele mikään. Pelkkää energiaa ja aggressiota, hyvin tehtyjä thrash-kappaleita, joissa on paljon osia ja mielenkiintoisia tempovaihdoksia. Käytimme levyn tekemiseen paljon aikaa: minä itse esimerkiksi äänitin pelkkiä riffejä kaksi kuukautta.”

Voit kuunnella koko haastattelun tuosta alta.