Mayhem julkaisi ensimmäisen virallisen musiikkivideonsa – ”Teimme jotain hieman erilaista, kuten bändin perinteisiin kuuluu”

Kappale löytyy marraskuun lopussa Suomeen saapuvan yhtyeen hiljattain julkaistulta levyltä.

07.11.2019

Legendaarinen black metal -yhtye Mayhem julkaisi lokakuun lopussa odotetun uuden pitkäsoittonsa Daemon. Nyt bändi on julkaissut uransa ensimmäisen virallisen musiikkivideon levyltä löytyvälle Falsified & Hated -kappaleelle, jonka voit ottaa haltuun tuosta yläpuolelta.

”Koska tämä on ensimmäinen varsinainen videomme, sitä suunniteltiin hartaasti. Sen sijaan, että olisimme kuvanneet meidät soittamassa jossain oudossa paikassa soittimilla, joita ei ole edes kytketty kiinni, teimme jotain hieman erilaista, kuten bändin perinteisiin kuuluu”, kommentoi kitaristi Morten ”Teloch” Iversen.

”Kun minua pyydettiin tekemään Mayhemin ensimmäinen video, ajattelin, ettei se voi olla mikään tyypillinen black metal -video vaan meidän pitää mennä askel pidemmälle. Mieleeni tuli (ruotsalainen graffititaiteilija) Ziggy Jonas Rasmusson ja hänen ritualistiset maalauksensa, joten kysyin, haluaisiko hän lähteä mukaan”, ohjaaja Johan Bååth avaa.

”Yhdessä saimme idean viisikulmionmallisesta huoneesta, jonka jokainen kulma symboloi ihmisen viimeistä henkäystä. Keskellä huonetta on kasvaimen kaltainen muoto, joka hengittää pimeää energiaa ja johon on kytketty viisi kaapuhahmoa, jotka symbolivat Mayhemin jäseniä. Hahmot tekevät erilaisia rituaaleja hävittäen ihmiskuntaa ja syöttäen pimeää materiaa ja energiaa keskellä olevalle demoniluomukselle.”

Mayhemin pimeää energiaa pääsee livenä todistamaan puolestaan kuluvan kuun lopulla, kun yhtye saapuu kiertueellaan Suomeen yhdessä Gaahls Wyrdin ja GosTin kanssa. Yhtyeet ottavat lavat haltuunsa ensin Tampereen Pakkahuoneella 26. marraskuuta ja seuraavana iltana vielä Helsingin Tavastialla.

Lisää luettavaa