Maynard James Keenan vastustaa yhä jyrkästi keikkojen kuvaamista puhelimilla – ”Aivot pitää harjoittaa elämään hetkessä”

"Jos kuvaat teatterissa, näytelmässä tai orkesterin konsertissa, sinut poistetaan. Jos kuvaat oopperassa, lennät ulos. Kuvaaminen on töykeää", laulaja toteaa.

16.04.2024

Toolin, A Perfect Circlen ja Pusciferin keulilta tuttu Maynard James Keenan on jo pitkään suhtautunut erittäin kielteisesti älypuhelimilla keikkoja kuvaaviin. Hänen bändiensä keikoilla onkin ollut vuosia totaalinen kuvauskielto ja väkeä on heitetty jopa pihalle puhelimella kuvaamisen vuoksi. Vasta ihan viime aikoina on Toolin keikoilla tullut tavaksi, että viimeisen biisin aikana on saanut luvan kanssa ottaa puhelimen esiin kuvia varten.

Tuoreessa Phoenix New Timesin haastattelussa laulaja, joka täyttää 60 vuotta 17.4., sanoo vastustavansa niin jyrkästi puhelimien kuvaamista keikoilla, koska haluaa yleisön elävän hetkessä ja oikeasti kokevan ja ottavan vastaan sen, mitä lavalla tapahtuu.

”[Kuvaaminen] on vain töykeää. Ei siis meille, en minä pelkää kameroita ja puhelimia. Olin juuri kuvaussessiossa ja tässä on puhelimeni, joka on hyvin hyödyllinen työkalu. Mutta et voi mitenkään oikeasti taltioida puhelimella, mitä lavalla tapahtuu siinä hetkessä. Et enää kykene muistamaan näkemääsi ilman jonkinlaista taltiointia. Aivot pitää harjoittaa elämään hetkessä”, laulaja tuumaa.

”Mutta ennen kaikkea sellainen ärsyttää takanasi olevaa tyyppiä. Se on ärsyttävää ja häiritsevää ja se taas häiritsee meitä. Joten kasva jo ja laita se puhelin vittu pois. Keikka kestää kuitenkin vain kaksi tuntia. Keikan päätteeksi annamme yleensä kuvata yhden biisin ajan, jotta halukkaat saavat matkamuistonsa.”

”Tiedän, että ihmisillä on kaikenlaisia perusteluja ja monet sanovat, että ihmisten heittäminen ulos [kuvaamisen vuoksi] vasta ärsyttävää onkin. Mutta sitä sanotaan seuraukseksi. Jos kuvaat teatterissa, näytelmässä tai orkesterin konsertissa, sinut poistetaan. Jos kuvaat oopperassa, lennät ulos. Kuvaaminen on töykeää. Olet täällä kokemassa asioita ja olet maksanut rahaa todistaaksesi mitä me teemme, et siitä, mitä sinä teet.”

Lisää luettavaa