Medeia liikkuu entistä syvällisemmissä sfääreissä – esittelyssä tulevan levyn raskaampi linja

Phenomenon tarjoaa esimakua tulevasta Xenosis-julkaisusta.

28.08.2018

Playground Musicin kiinnittämä tamperelaisryhmä Medeia julkaisee viidennen pitkäsoittonsa Xenosis 18. tammikuuta. Esimakua tulevasta on nyt tarjolla tuoreen Phenomenon-singlen sekä kappaleeseen tehdyn musiikkivideon tiimoilta.

”Studioalbumia tuli työstettyä vuositolkulla, jälleen kerran. Kadehdin bändejä jotka pystyvät tuottamaan laadukasta sisältöä nopeammin, mutta jostain syystä Medeian keskimääräiseksi levyntekoajaksi on vakiintunut kolmisen vuotta. Varsinkin tällä kertaa temaattiset ja uudet musiikilliset tekijät toivat kokonaisuuteen niin paljon lisää, että pelkästään levykokonaisuuden suunnittelu vei melkein vuoden”, toteaa yhtyeen pääsäveltäjä Samuli Peltola.

”Phenomenon kuvaa hyvin tulevan levyn raskasta ja osittain orkestraatiopainotteista linjaa. Levyn tavoitteena on ollut yhdistää kaikki olemassa oleva musiikillinen osaaminen ja kääriä se kaikkien aikojen tarinaan. Studiolla liikutaan entistä syvällisemmissä sfääreissä ja lavalla hankiudutaan eroon luomisen tuskasta, siitä ainakin Phenomenon-musavideossa on kyse.”

Luomisen tuskasta hankkiudutaan eroon seuraavan kerran Lost in Music -festivaaleilla Tampereen Olympia-korttelissa perjantaina 5. lokakuuta. Metal Export Finland -iltamissa esiintyvät lisäksi Ensiferum, Rytmihäiriö, Demonic Death Judge, Brymir, King Satan, Oceanhoarse ja Skein.

Xenosis-levyn kappalelista näyttää seuraavalta:

1. Prology
2. Insectia
3. Shadowmaker
4. Phenomenon
5. Collision Imminent
6. I’m the Abyss
7. Ascension
8. Nectar Of The Gods
9. Xenosis
10. All That’s Left

Lisää luettavaa