Megadeth-kippari puhuu syövästään avoimessa haastattelussa – saanut tukea muun muassa James Hetfieldiltä

Dave Mustaine kertoo olleensa erityisesti iloinen Metallica-nokkamiehen yhteydenotosta.

Thrash metal -jätti Megadethin perustaja Dave Mustaine kertoi viime kesänä sairastavansa kurkkusyöpää, joka hänellä diagnosoitiin jo toukokuussa. Yhtye joutui Mustainen hoitojen vuoksi perumaan kaikki vuodelle 2019 sovitut keikat, mutta bändi jatkoi silti uuden albumin parissa työskentelyä. Mustaine on tähän asti ollut hyvin vaitonainen sairaudestaan ja hoidostaan ja pitänyt fanejaan ajan tasalla lähinnä lyhyiden videopätkien ja sosiaalisen median kautta julkaistujen viestien avulla.

Nyt Mustaine kuitenkin avautui ensimmäistä kertaa kunnolla syövästään Rolling Stone -lehden tuoreessa haastattelussa. Hänen viimeinen hoitokierroksensa päättyi syyskuussa ja toipumisennuste on hyvä. Kitaristin mukaan hänellä on ollut vain kaksi todella pahaa päivää hoitojen aikana.

”Olen hoidoissani jo voiton puolella ja tunnen oloni todella vahvaksi. Sädehoitojen jälkeen kaveri katsoi testituloksiani ja ne näyttivät todella hyviltä. Hänen mukaan minun pitäisi olla tasolla kolme, mutta näytän siltä kuin olisin tasolla yksi. Onkologi sanoi samaa”, Mustaine toteaa ja kiittää nopeasta paranemisestaan valmiiksi hyvää fyysistä kuntoa sekä itsepuolustuslajitaustaansa.

”En todellakaan halunnut mennä hoitoihin itkemään ja nynnyilemään. Kaikki asiat, joita olen elämässäni käynyt läpi, ovat tehneet minusta valmiin kohtaamaan mitä tahansa. Jopa tämän.”

Kun tieto Mustainen syövästä tuli julki, sai hän runsaasti tukea faneilta ja kollegoiltaan. Varsinkin yksi tietty yhteydenotto Megadethin kilpakumppanina pidetyn Metallican leiristä lämmitti erityisen paljon Mustainen sydäntä.

”Sain viestiä myös monilta sellaisilta tyypeiltä, joiden en edes uskonut välittävän asiasta. Sain esimerkiksi tekstiviestin vanhalta veljeltäni James Hetfieldiltä ja olin siitä todella iloinen. Toisin kuin moni luulee ja mitä me ehkä annamme ymmärtää, rakastan Jamesia ja tiedän, että James rakastaa ja välittää minusta. Kun totuuden hetki tulee ja kerron kuolemanvakavasta sairaudestani, kuka seisookaan rinnallani? James”, Mustaine kiittelee.

”Myös Ozzy [Osbourne] ja Paul Stanley lähettivät viestejä. En osannut odottaa saavani viestiä Stanleyltä. Se oli hienoa, koska kun KISS tuli, olin vasta pieni kakara ja rakastin heitä. Mutta olen todella kiitollinen kaikille. Jopa ne tyypit, jotka eivät kestä minun käytöstäni ja suurta suutani, osoittivat tukensa ja olen siitä kiitollinen. Niinhän sitä sanotaan, että loppujen lopuksi meillä on tässä hullussa metallikommuunissa vain toisemme.”

Megadeth suuntaa ensi vuonna kiertueelle Five Finger Death Punchin kanssa (ja saapuu kiertueen tiimoilta myös Suomeen) ja Mustaine uskoo olevansa siihen mennessä jo hyvässä iskussa, vaikka ei vielä haastattelua tehdessä ollutkaan laulanut nuottiakaan. Mustaine kertoo onneksi saaneensa vinkkejä eräältä kurkkusyövän selättäneeltä nimekkäältä kollegalta.

”Puhuin Iron Maidenin Brucen [Dickinson] kanssa ja hän sanoi lääkärien kertoneen hänelle, että hän tarvitsee hoitojen jälkeen kolmesta kuuteen kuukautta lepoa. Hän sanoi ettei kuunnellut neuvoja ja joutui sen vuoksi hieman ongelmiin, joten hän tajusi, että ohjeita on syytä noudattaa. Ja nyt hänen äänensä on voimakkaampi kuin koskaan”, Mustaine sanoo.

”Bruce on tukenut minua todella paljon koko tämän jutun aikana. Hän kertoi, miten itse käsitteli asian ja siitä on ollut suuri apu. Jos joku minun kollegoistani joskus joutuu tähän samaan tilanteeseen, haluan vuorostani auttaa heitä.”

Voit lukea koko haastattelun täältä.