Megadeth-kitaristin mittatilaustyönä tehty soitin katosi – lentoyhtiö pyöritteli peukaloitaan, some-kansa riensi apuun

Kiko Loureiro ja Dave Mustaine

Megadeth-kitaristi Kiko Loureiron kadonneen kitaran tapaus on oiva esimerkki siitä, miten sosiaalisen median joukkovoimaa käytetään oikein ja hyödyllisesti.

Viime viikonloppuna Kalifornian Fallbrookissa Megadeth Boot Camp -tapahtumaan matkanneella Loureirolla oli mukanaan upouusi mittatilaustyönä teetetyn kitaran prototyyppi, jota kitaristin oli tarkoitus esitellä ensimmäistä kertaa juuri viikonlopun fanitapahtumassa. Kitara oli kuitenkin matkan aikana hävinnyt taivaan tuuliin.

”Kun saavuin Los Angelesiin ja sain laukkuni takaisin terminaalissa, huomasin sen olevan tuhoutunut ja täysin tyhjä. Se oli suuri laukku, joka sisälsi kitaran kovassa kotelossa ja Nordin pienet koskettimet. Molemmat olivat tipotiessään”, Loureiro kirjoitti Facebook-sivuillaan.

Kitaristi ei ollut saanut usean päivän odottelun jälkeen lentoyhtiöltä minkäänlaista reaktiota, joten hän päätti ottaa ohjat omiin käsiin ja julkaisi 13. maaliskuuta sosiaalisessa mediassa kuvia kitarasta ja yhteystietonsa, johon soittimen liikkeistä jotain tietävät voivat ottaa yhteyttä. Loureiron julkaisua jakoivat edelleen myös itse bändi sekä muun muassa kitaran valmistaja Ibanez sekä lukuisat fanit. Lopulta, kun viesti oli tavoittanut yli miljoona ihmistä, alkoi asioita tapahtua.

”Yksi Facebook-viesti oli tehokkaampaa kuin kolme päivää puhelimella soittelua ja tunteja lentokentällä istumista. Kitara ja koskettimet ovat jälleen hallussani ja lentoyhtiö oli oikein avulias. Kiitoksia kaikille, joukossa on voimaa!”