Megadethin Dave Mustaine: Toivottavasti teemme vielä Big Four -keikkoja, joissa kaikkia bändejä kohdellaan tasavertaisesti

"Kyseessä ei oikeasti ollut Big Four, vaan Metallica ja me kolme muuta"

31.01.2018

Kun Slayer ilmoitti viimeisestä kiertueestaan, Megadethin kapteeni Dave Mustaine twiittasi toivovansa thrash metalin neljän suuren yhtyeen – Slayerin, Megadethin, Anthraxin ja Metallican – soittavan vielä muutamia Big Four -konsertteja ennen kuin Tom Araya, Kerry King ja kumppanit hautaavat yhtyeensä lopullisesti. Mustaine keskusteli asiasta lisää hiljattain radiojuontaja Eddie Trunkin ohjelmassa ja totesi keikkojen toteutumisen riippuvan pääasiassa yhdestä bändistä.

– Luulen, että jos kysyt kolmelta bändiltä ja heidän leireiltään, niin vastaus on todennäköisesti kyllä. Jos Anthrax, Slayer ja Megadeth haluavat sitä mutta Metallica ei, niin mitäpä me voimme asialle tehdä? Heittää Big Three -keikkoja? Varmasti sitäkin tulisi moni katsomaan ja voi olla, että siihen homma vielä menee. Kolme suurta plus se viides, jos Exodus tulee mukaamme, toteaa Mustaine.

– Mutta tässä ei ole kyse konserttien tekemisestä pelkän konsertin vuoksi. Kyse on liikkeestä, siitä mitä teimme yhdessä ryhmänä. Anthraxia lukuunottamatta me olimme käytännössä naapureita ja asuimme jopa lähellä toisiamme. Joten mielestäni olisi todella mahtavaa tehdä lisää Big Four -keikkoja. Esimerkiksi Japanissa tai Etelä-Amerikassa, joissa emme ole vielä yhdessä soittaneet. Yleisölle tulisi antaa mahdollisuus nähdä se vielä kun se on mahdollista.

Big Four heitti kourallisen keikkoja yhdessä vuosina 2010–2011. Mustaine sanoo, ettei kiertueesta jäänyt mieleen mitään tiettyä kohokohtaa, vaan se oli kokonaisuutena hieno elämys. Sen sijaan Megadeth-pomoa on jäänyt hieman kaivelemaan se, miten tietyt bändit hänen mukaansa noihin keikkoihin suhtautuivat.

– Jos katsot [The Big Four: Live from Sofia, Bulgaria] dvd:tä, Kirk Hammett sanoo heidän olevan ”the Big One”. Se kertoo paljon siitä, millainen mentaliteetti keikoilla oli – kyseessä ei oikeasti ollut Big Four, vaan Metallica ja me kolme muuta.

– Olisi todella hienoa tehdä lisää keikkoja niin, että kaikkia kohdeltaisiin tasavertaisesti. Yhtä pitkät soittoajat, samanlaiset lavarakennelmat. Mutta en usko niin tapahtuvan. Mutta se on ihan okei, Slayer jää joka tapauksessa historiankirjoihin eivätkä he tarvitse Big Fouria tullakseen yhtään legendaarisemmaksi kuin jo ovat. Enkä sen puoleen minäkään.

Lisää luettavaa