”Meille metalliveljeys on yhtä kuin soturius, eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, millaiset lisääntymiselimet kukin on sattunut saamaan” – haastattelussa Brothers of Metal

Mahtipontista melodista metallia esittävä ruotsalaisbändi Brothers of Metal saattaa olla hyvinkin matkalla kohti suurta suosiota. Musiikin laadusta ja tarttuvuudesta menestys ei ainakaan jää kiinni.

2012 perustettu Brothers of Metal julkaisi Prophecy of Ragnarök -debyyttialbuminsa viime vuonna omakustanteena. Sitten AFM-levy-yhtiö tarttui täkyyn ja pisti levyn pihalle omilla leimoillaan koristeltuna. 

Millaista on ollut työskennellä ammattitaitoisen levy-yhtiön kanssa? 

– Mahtavaa! Pääasiallinen syy lafkan kanssa työskentelyyn on, että haluamme keskittyä enemmän musiikkiin ja jättää kaiken hallinnollisen puolen ja markkinoinnin ammattilaisten käsiin. AFM on hyvin organisoitu yhtiö, joten olemme voineet vain istua alas ja nauttia kyydistä, Mats Nilsson, yksi bändin kolmesta laulajasta vastaa. 

Monet kappaleistanne kertovat vanhoista pohjoismaisista mytologioista. Kuinka syvästi olette opiskelleet näitä juttuja, ja kuinka tosissanne olette sanoitustenne kanssa? 

– Kutsumme teemojamme uskomuksiksi, emme mytologioiksi, joten otamme tämän todella vakavissamme. Olemme tutkineet näitä aiheita paljon, erityisesti minä ja Ylva [Eriksson, laulu], mutta me kaikki jaamme saman aidon kiinnostuksen viikinkiaikaiseen perimätietoon ja historiaan. 

Yhtyeessänne on kahdeksan jäsentä. Onko näin suuren porukan pyörittäminen käynyt hankalaksi? 

– Eipä oikeastaan, mutta luulen, että kaikenlaisten päätösten tekeminen kestää hieman kauemmin kuin nelihenkisellä bändillä. Kun toimintamme on muuttunut ammattimaisemmaksi, olemme jakaneet vastuuta hieman tasaisemmin. 

– Sanoisin, että kahdeksan ihmisen porukka on tehnyt monista asioista paljon helpompia, koska olemme ihmisiä, jotka pystyvät todella työskentelemään asiamme eteen. 

Nimenne on Brothers of Metal (Metalliveljet), mutta Ylva Eriksson on musiikissanne suuressa roolissa. Kuinka nainen on istunut osaksi veljeskuntaanne? 

– Aivan helposti. Meille metalliveljeys on yhtä kuin soturius, eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, millaiset lisääntymiselimet kukin on sattunut saamaan. 

Prophecy of Ragnarök edustaa genressään äärimmäisen ammattitaitoista ja ennen kaikkea hävyttömällä tavalla tarttuvaa menoa. Onko teillä jo uutta musiikkia työn alla, ja jos on, miltä uusi materiaali kuulostaa? 

– Meillä on paljonkin musiikkia tekeillä, mutta toistaiseksi aika vähän valmista kamaa. Sen verran voin sanoa, että sanoituksellisesti sukellamme entistä syvemmälle Mimerin kaivoon, ja musiikillisesti pyrimme löytämään tasapainon tarttuvien kertosäkeiden ja hieman aiempaa progressiivisempien sävellysten välille. Kaiken kaikkiaan musiikki tulee kuulostamaan edelliseltä albumilta, mutta tuplasti paremmalta. Tai siihen me ainakin tähtäämme. 

Julkaistu Infernossa 11/2018.