Metallica vastaanotti ”musiikin Nobel-palkinnon” Ruotsissa – Ghost- ja Candlemass-jäsenet tulkitsivat Enter Sandmania juhlallisuuksissa

Myös Refused-nokkamies ja Scorpions/ex-Motörhead-rumpali musisoivat tilaisuudessa.

15.06.2018

Lars Ulrich ja Robert Trujillo vastaanottivat Metallicalle myönnetyn, ”musiikin Nobeliksikin” kutsutun Polar-palkinnon torstaina 14. kesäkuuta Tukholmassa. Ruotsin suurin musiikkitaidepalkinto jaetaan vuosittain kahdelle ansioituneelle ja rajoja rikkoneelle artistille. Vuodesta 1992 lähtien jaetun tunnustuksen ovat aikojen saatossa saaneet muun muassa Elton John, Sting, Ray Charles, Led Zeppelin, Pink Floyd ja Stevie Wonder – Polar-palkinto myönnettiin nyt siis ensimmäistä kertaa heavy metal -yhtyeelle.

Torstain juhlallisuuksissa Metallican esittelivät Deep Purplen Ian Paice ja Roger Glover ja itse Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ojensi palkinnon Ulrichille ja Trujillolle. Tilaisuudessa kuultiin lisäksi Metallican musiikkia mielenkiintoisten esiintyjien tulkitsemana: Esimerkiksi Enter Sandmanin esittivät Ghostin ja Candlemassin jäsenet ja Whiplashin puolestaan tulkitsi Refused-nokkamies Dennis Lyxzén rumpali Mikkey Deen (Scorpions/ex-Motörhead/ex-King Diamond) komppaamana. Ruotsin TV4:n videomateriaalia puheista ja esityksistä löytyy tuosta alapuolelta.

Metallica lahjoittaa miljoonan kruunun eli noin 99 000 euron palkintosumman hyväntekeväisyyteen perustamansa All Within My Hands -säätiön kautta.

 

Lisää luettavaa