Metallihelvetti ry julkaisi pitkän kannanoton Turku Saatanalle -tapahtuman vastoinkäymisistä

"Jutun tarkoitus on tuoda esille todelliset taustat tapahtumaketjuista, olemassa olevista rakenteista ja asenteista, joista useimmat itse keskiössä olevaan aiheeseen, underground-äärimetallikulttuuriin, perehtyneetkään eivät ole olleet tietoisia."

11.09.2017

Turkulainen tapahtumajärjestäjä Metallihelvetti ry on julkaissut pitkän kannanoton, jossa se käy läpi helmikuussa järjestetyn Turku Saatanalle -tapahtuman vastoinkäymisiä ja boikotointikampanjaa, jonka seurauksena tapahtumapaikkana toiminut Turun Gong perui kahden bändin esiintymisen poliittisiin syihin vedoten.

Kyseiset bändit, Sielunvihollinen ja Naer Mataron, heittivät korvaavan keikan 2. syyskuuta Vantaan Bar Rock Bearissa, johon kohdistettiin vain hetkeä ennen tapahtumaa ilkivallantekoja. Epäillyistä tihutöiden tekijöistä on kuitenkin tallella turvakamerakuvaa ja aiheesta on tehty rikosilmoitus poliisille. Ilkivallanteko oli kuitenkin viimeinen niitti Metallihelvetille, joka päätti julkaista pitkän ja perusteellisen selonteon, jossa kuvataan Turku Saatanalle -tapahtuman taustoja ja ongelmia.

Pituutensa vuoksi emme julkaise kannanottoa tässä kokonaisuudessaan tai osiin pätkittynä vaan se on luettavissa Metallihelvetin sivuilla täydessä mitassaan.

”Alkuun heti varoitus niille, joilla on vaikeuksia keskittyä pitkiin ja seikkaperäisiin teksteihin: Tässä jutussa ei ole yhtään kuvaa tai linkkiä viemässä huomiota pois tekstistä tai luomassa katsojasta riippuvia mielikuvia. Jollet jaksa lukea tätä tekstiä kokonaan, tee palvelus itsellesi ja internetille, äläkä kommentoi sitä millään lailla. Tämän jutun ei ole tarkoitus olla raflaava shokkipaljastus yhtään mistään tai kenestäkään eikä sillä ole tarkoitus halventaa, tuomita tai syyttää ketään tai mitään. Tämän jutun tarkoitus on tuoda esille todelliset taustat tapahtumaketjuista, olemassa olevista rakenteista ja asenteista, joista useimmat itse keskiössä olevaan aiheeseen, underground-äärimetallikulttuuriin, perehtyneetkään eivät ole olleet tietoisia”, Metallihelvetti täsmentää heti kannanottonsa aluksi.

”On melko varmaa, että jotkut tahot eivät tule pitämään tästä jutusta, kun taas toiset saattavat käyttää sitä käsikassarana omien tarkoitusperiensä ajamiseen. Jälkimmäinen skenaario etoo meitä jo etukäteen, mutta tekstin leviämistä ja sen käyttöä on kuitenkin mahdotonta hallita, kun sen on kerran internettiin päästänyt. Korostamme kuitenkin jo alkuun vahvasti, että tämän tekstin tarkoitusperät eivät ole millään muotoa poliittiset, moralisoivat, saati jälkikäteisesti selittelevät.”

”Vastaavia boikotti- ja peruutusuhkiahan on viime vuosina tehty sekä isompia tapahtumia että pienempiä klubeja kohtaan – varsin samankaltaisista syistä johtuen. Toivomme tämän julkitulon rohkaisevan myös muita isompia ja pienempiä tapahtumajärjestäjiä, keikkapaikkoja ja näiden yhteistyökumppaneita reagoimaan asiallisesti ja faktat selvittäen vastaavien ongelmien osuessa kohdalle”, yhdistys kirjoittaa.

Lisää luettavaa