Metallipääkaupungin etsintä loppusuoralla – Helsinki ehdottaa Tallinnalle yhdistymistä Hellinnaksi

Capital of Metal -kamppailu jatkuu juhannusviikolle asti.

Yleisöä Helsingin Tuska-festivaaleilla
Kuva: Andi Balogh

Suomalaista metallipääkaupunkia on etsitty toukokuun alussa käyntiin polkaistun Capital of Metal -kampanjan avulla. Kilpailu lähestyy loppuaan ja kärkisijoilla tätä kirjoittaessa paistattelevat Itä-Suomen isännät Lemi ja Joensuu. Pääkaupunki Helsingin asema on selkeästi haastettu ja niinpä kaupunki ottaakin järeät aseet käyttöön ehdottaen naapurikaupungille Tallinnalle kaksoiskaupungin muodostamista.

”Helsinki on metallikansan mekka ja Tuska Festivaalin tyyssijä. Ansaitsemme tittelin maailman metallipääkaupunkina, mutta kuten usein todettu, Helsinki ei menesty ilman strategisten kumppaniemme apua. Siksi ehdotamme Tallinnan kaupungille yhdistymistä – tässä kovatasoisessa kilpailussa Lemin ja Joensuun kärkikaksikkoa ei enää haasteta suur-Helsingin voimin. Tarvitsemme kansainvälistä vetoapua,” toteaa Helsingin kaupungin kulttuurin- ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar.

Virolaiset bändit voivat käydä Capital of Metal -sivustolla yhdistämässä voimansa helsinkiläisten veljiensä kanssa uuden Hellinnan alueen nimissä.

”Metalli ylittää kaikki rajat. Uskomme että Tallinnan metallibändit ja -fanit saapuvat avuksemme. Nostetaan yhdessä salkoon uuden kaksoiskaupungin lippu – kauan eläköön Hellinna! Vallitkoon siellä rock, rauha ja rakkaus” helsinkiläinen rockairut, The 69 Eyes -bändin Jussi69 julistaa.

Capital of Metal -verkkosivulla kerätään bänditietoja ympäri Suomen 20. kesäkuuhun asti ja eniten bändejä asukaslukuun suhteutettuna kerännyt voittajakaupunki julkistetaan heti seuraavana päivänä keräyksen sulkeuduttua. Suomalaisen metallimusiikin ystävät ympäri maailman voivat osallistua tykkäämällä bändeistä nettisivulla. Tykkääjien kesken arvotaan levylahjakortteja ja virolaisia bändejä lisänneiden kesken arvotaan lisäksi VIP-paketti Tuska-festivaalille 29.6.–1.7.