Michael Kiske kommentoi päätöstä lähteä mukaan Helloweenin reunion-kiertueelle: ”En vain voi olla enää vihainen”

Kuva: Franz Schepers

Power metal -legenda Helloween lähtee syksyllä Pumpkins United -kiertueelle yhdessä vanhojen jäsentensä Kai Hansenin ja Michael Kisken kanssa. Myös nykyiset jäsenet Andi Deris ja Sascha Gerstner ovat mukana, eli luvassa on oikea saksalaisen tilumetallin superkokoonpano.

Kiske kertoi reunionin taustoista espanjalaisen TNT Radio Rockin haastattelussa. Laulaja erotettiin yhtyeestä aikoinaan vuonna 1993 tämän ja kitaristi Michael Weikathin varsin tulehtuneiden välien vuoksi. Kisken mukaan kaikki se on kuitenkin taaksejäänyttä.

– Eihän se päätös ihan yhdessä yössä syntynyt. Mutta jokin minussa on muuttunut varsinkin viimeisen kolmen, neljän vuoden aikana. Kaikki alkoi oikeastaan siitä, kun törmäsin [Weikathiin] Sweden Rock -festivaaleilla muistaakseni 2013. Ensimmäinen asia, jonka hän minulle lausui, oli: ”Mitä sellaista olen tehnyt, ettet voi antaa minulle anteeksi?” ja silloin tajusin, että olin jo oikeastaan antanut hänelle anteeksi kauan sitten. En vain ollut huomannut sitä itse, Kiske pohtii.

– Olen lisäksi saanut Helloweenin jälkeiseltä ajalta niin paljon, että en vain voi olla enää vihainen. Siksi minun oli helppo unohtaa vanhat kaunat ja alkaa taas puheväleihin, koska tajusin, että kaikki mitä on tapahtunut on ollut minulle vain hyväksi.

Kuten odottaa saattaa, tullaan keikalla kuulemaan kappaleita kunkin laulajan ”ajalta”. Kaikki soittajat ovat kuitenkin koko ajan lavalla, eivätkä vain vaihda lennosta kappaleen mukaan muiden odottaessa vuoroaan lavan sivussa.

– Saatamme vetää myös duettoja tai vaihtaa rooleja – minä saatan vetää biisejä Andin ajalta ja päin vastoin. Haluamme tehdä tästä ainutlaatuisen ja kiinnostavan tapahtuman ja olemme laittaneet siihen kiinni paljon rahaa, Kiske kuvailee.

Pumpkins United -konsertti nähdään Helsingin Jäähallissa 30. marraskuuta.