Mielensäpahoittamista deathcore-yhtyeissä – Thy Art Is Murderin ja Suicide Silencen välillä kipinöintiä

Deathcore-yhtye Suicide Silence on viime viikkoina ollut tapetilla kritiikkiä herättäneen tyylimuutoksen myötä. Osa faneista on tulistunut bändin nykyisestä musiikillisesta suuntauksesta niinkin pahasti, että laittoivat vireille vetoomuksen albumin julkaisun estämiseksi. Yhtyeen tuleva nimikkoalbumi tulee ulos 24. helmikuuta ja siltä on julkaistu tähän mennessä singlet Doris ja Silence.

Yhtyeen laulaja Eddie Hermida puolusteli bändin tyylimuutosta clrvyntin haastattelussa. Hänen mielestään bändien täytyy uskaltaa kasvaa ja kehittyä. Samaisessa haastattelussa Hermida kertoi mietteitään deathcoren tulevaisuudesta ja onnistui samalla suututtamaan kollegabändi Thy Art Is Murderin jäsenet.

– Jos bändit antautuvat samaan mitä Thy Art Is Murder, tyyliin, ”me pelastamme deathcoren” ja kirjoittavat saman kappaleen minkä kirjoittivat jo edellislevyllä, se kuolee. Niin se vain on. Jos bändi alkaa kasvaa, deathcore kasvaa. Jos bändi tekee sitä mitä he aina ovat tehneet, se kuolee, Hermida sanaili.

Tästä lausahduksesta ei ilmeisesti Thy Art Is Murderin tyypit pitäneet, sillä niin bändin viralliselle kuin laulaja CJ McMahonin Instagram-tileille on tullut pientä vastanäpäytystä.

Yhtye laukaisi takaisin uudella oheistuotteella. Bändin lippiksessä on hieman sovellettu Donald Trumpin slogania, sillä lippistä koristaa lausahdus ”Make Deathcore Great Again.” CJ McMahonin puolestaan puolestaan oli hieman suorasukaisempi ladatessaan Instagram-tililleen kuvan palavasta sillasta ”kuva kertoo tuhat sanaa” -tekstillä höystettynä.

Mennessä nähdään, että leimahtaako tästä kipinästä isompikin rovio tulille.