Mies menehtyi Slipknotin keikalla – silminnäkijät kritisoivat henkilökuntaa liian hitaasta reagoimisesta

Miehen tarkka kuolinsyy ei ole vielä varmistunut.

Kuva: Jussi Niemelä

62-vuotias mies menehtyi Slipknotin keikan aikana Illinoisin Tinley Parkissa viime sunnuntaina järjestetyssä Knotfestissä, uutisoi paikallismedia Patch. Miehen kuolinsyytä ei ole vielä varmistettu ja ruumiinavausraporttia odotellaan vielä. Pelastusviranomaisten mukaan myös kuolemaan johtaneet tapahtumat ovat vielä hämärän peitossa.

Silminnäkijöiden kertoman mukaan 62-vuotias Richard Valadez vaikutti hyvävointiselta ja hyväntuuliselta läpi festivaalin, jossa esiintyi Slipknotin lisäksi Volbeat, Behemoth ja Gojira. Silminnäkijät kertoivat Valadezin nauttineen juomia, kuunnelleen musiikkia ja jutelleet iloisesti vierustoverien kanssa. Valadezin kerrotaan myös osallistuneen muutamiin moshpitteihin, joiden tuoksinassa hän olisi kaatunut maahan vähintään kerran.

”Kaikki vain hyppivät ympäriinsä pitissä, pitivät hauskaa ja olivat ystävällisiä, toisiaan murjovia dorkia, kuten tavallista metallikonserteissa”, eräs Patchin haastattelema konserttikävijä kuvaili tilannetta.

Kun Slipknotin konserttia oli kestänyt noin tunnin, Valadez kuitenkin kaatui pitissä ja sai silminnäkijöiden mukaan ilmeisesti sairaskohtauksen. Ihmiset yrittivät estää miestä tulemasta väkijoukon tallomaksi ja hälyttää keikkapaikan järjestyshenkilökuntaa paikalle. Silminnäkijät kritisoivat, että henkilökunnalta meni liian kauan reagoida tilanteeseen ja auttaa Valandezia – eräiden arvioiden mukaan apua jouduttiin odottamaan 15-20 minuuttia.

”Tilanne olisi ehdottomasti pitänyt hoitaa paremmin. Ensinnäkin paikalla olisi pitänyt olla enemmän pelastushenkilökuntaa ja ihmisillä pitäisi olla jokin parempi tapa viestittää, että nyt tarvitaan apua”, eräs silminnäkijä kuvailee.

Knotfestillä on jo aiemmin koettu uhkaavia tilanteita, kun yleisömassat vyöryivät kohti eturiviä Slipknotin keikalla. Laulaja Corey Taylor joutui keskeyttämään keikan lähes alkuunsa ja käskemään ihmisiä menemään taaemmas, jotta eturivissä olleet eivät tule tallotuksi.