”Mikään ei ole kiveen kirjoitettua, paitsi menneisyys” – haastattelussa Black Beast

Julmaa ja epätrendikästä black metalia soittavan Black Beastin todellisuudessa vallitsee luonnonlaki. 

17.02.2023

Kuinka kuvailisit Arctic Darknessia ihmiselle, jolla ei ole aiempaa tietoa bändistänne? 

– Annan ennemmin isällisen neuvon: kuuntele levy pariin kertaan kunnolla ja seuraa samalla sanoituksia. Albumi kyllä imaisee syövereihinsä, laulaja T. K. vakuuttaa. 

– Levy ei ole mitään kertakäyttötuubaa, joten jos ei ole aikaa tai kiinnostusta perehtyä siihen, voi jatkaa trendikkäiden kertakäyttöbändien kuuntelemista. Arctic Darkness on vahvaa black metalia vahvoille sieluille. 

Tarkoitetaanko levyn nimellä luontokuvausta vai henkilökohtaisempaa synkkyyttä? 

– Se pohjautuu enemmän henkilökohtaiseen maailmankatsomukseeni ja ajatusmaailmaani, jossa vain vahvat pärjäävät. Kahdessa laulussa on vahvasti luontoon ja sen raakuuteen viittaavat sanoitukset, mutta myös Saatanaa ylistävät ei-luontoaiheiset laulut sopivat hienosti Arctic Darknessin alle. 

– Lisäksi nimellä on aika ja paikka, mistä syntyi erittäin vahva inspiraatio Night of the Arctic Darkness -biisin sanoituksille. Olin Lapin erämaassa, keskellä yötä kivikkoisilla vaaroilla. Erämaan syksyinen yö oli pilkkopimeän tihkusateinen ja lämpötila lähellä nollaa. Eläinten äänet loivat voimakkaan ja nautinnollisen mielentilan, jossa pystyi aistimaan, kuinka heikot syödään elävältä ja vain vahvimmat selviävät. 

– Emme varsinaisesti valinneet albumin nimeä, vaan ennemminkin se valitsi meidät. Niin selvä asia se hyvin nopeasti oli. 

Arctic Darknessin linja on suora ja koruton, vaikka mukana on ripaus tunnelmallisuuttakin. Onko tämä tyyli teille kiveen kirjoitettu vai oletteko vastaanottavaisia muutokselle? 

– Black Beast tekee mitä haluaa. Mikään ei ole kiveen kirjoitettua, paitsi menneisyys. Kaikki tekemämme materiaali on sellaista, jota olemme aina halunneet tehdä, ja olemme ylpeitä jokaisesta julkaisustamme. Tulemme jatkamaan samalla periaatteella, ja aika näyttää, mihin suuntaan Mestari meidät johdattaa. Yllätyksiä on varmasti luvassa, mutta tuskin mitään mahtipontisia sellaisia. 

Teillä on historiaa 20 vuoden ajalta, mutta julkaisutahtinne ei ole ollut kovin kiireinen. Kuinka aktiivinen bändinne on? 

– Vuoden 2006 Bloodhammer-splitin jälkeen olimme kymmenen vuotta melkein syväjäässä. Koetimme herätellä petoa horroksesta silloin tällöin, mutta emme löytäneet tarpeeksi vahvaa inspiraatiota. Treenejä oli harvakseltaan, ja nekin olivat aika tervanjuontia. Parit uudet biisit eivät oikein toimineet. 

– Päätimme, että on parempi olla hakkaamatta päätä seinään ja pitää taukoa niin pitkään, että inspiraatio soittamiseen ja laulujen tekemiseen löytyy. Tuloksena tästä oli Nocturnal Bloodlust -debyytti [2019]. Viimeiset vuodet ovat olleet aktiivisia ja materiaalia on sävelletty jo seuraavallekin julkaisulle. 

Black metalin klassikot on jo tehty. Mitä annettavaa Black Beastillä on skenelle? 

– Huomisen klassikoita.

Julkaistu Infernossa 11/2022.

Lisää luettavaa