Mike Pattonin ja Dave Lombardon Dead Cross julkaisi singlen, johon liittyy mystinen tarina – ”Jokin oli läsnä…”

Kitaristi Michael Crain kertoo kokeneensa hengen läsnäolon Reign of Error -kappaletta äänittäessä.

19.07.2022

Mike Pattonin (Faith No More, Mr. Bungle, Fantômas), Dave Lombardon (ex-Slayer, Fantômas, Mr. Bungle), Justin Pearsonin (The Locust, Retox) ja Michael Crainin (Retox) muodostama Dead Cross julkaisee toisen pitkäsoittonsa 28. lokakuuta Pattonin pyörittämän Ipecac Recordingsin kautta. Levy syntyi pian sen jälkeen, kun kitaristi Crain sai syöpädiagnoosin.

”Sanat eivät riitä kertomaan sitä, miten paljon levy merkitsee minulle. Se syntyi tuskasta ja epätietoisuudesta. Hidas, äärettömän kivulias ja pahoinvointia aiheuttanut toipuminen syöpähoidoista toimivat polttoaineena levyn jokaiselle riffille ja nuotille. Elämänhaluni sekä veljeni Justin, Dave, Mike sekä tuottaja Ross Robinson saivat minut joka päivä ylös sängystä ja juoksemaan studioon saamaan kaiken nauhalle”, Crain kertoo.

Levyltä on julkaistu nyt maistiaisena kappale Reign of Error, johon liittyy erikoinen ja mystinen tarina, jota Crain ei ole vielä kertonut kenellekään muulle – ei edes bänditovereilleen.

”Tunsin sinä päivänä voimakkaan läsnäölön studiossa. Riffit vain ryöpsähtivät minusta ja kun Dave istui rumpujen taakse, tuntui siltä, kuin hän olisi soittanut biisin jo tuhat kertaa ennenkin. Se tapahtui kirjaimellisesti niin nopeasti, yhdellä otolla”, Crain kuvailee.

”Tarkoitukseni ei ole maalata mitään synkkää fantasia-tarinaa, mutta kun olin juuri välttänyt kuoleman ja paranin yhä syöphoidoistani, olin todella herkkä energioille. Jokin oli läsnä – se ei ollut paha, vaan hyväntahtoinen ja inspiroiva.”

”Uskon todella, että se oli Daven vanha bänditoveri ja ystävä Jeff (Hanneman, vuonna 2013 menehtynyt Slayer-kitaristi). Luulen, että hän vain halusi jammailla taas ystävänsä kanssa ja kenties teki niin minun kautta. Noin, nyt sanoin sen. En välitä, uskovatko ihmiset minua vai eivät. Olen vain kiitollinen, että sain kokea sen.”

Lisää luettavaa