Mikkey Dee ei aio luotsata Motörhead-”tribuuttijuttuaan” maailmankiertueelle

Rumpaliveteraani ei haikaile projektinsa kanssa pitkille rundeille.

31.12.2023

Legendaarisen Motörheadin entinen rumpali Mikkey Dee puhui ruotsalaisen TellUs Rockin haastattelussa Mikkey Dee With Friends -projektin kanssa tekemistään keikoista.

Syksyllä Tampereellakin esiintyneen kokoonpanon keikoilla kuullaan Motörheadin ikonisimpia klassikkobiisejä ja yleisöllä on settien välissä mahdollisuus esittää kysymyksiä sekä kuulla Deen tarinoita uransa varrelta.

Deen lisäksi mukana ovat ruotsalaismuusikot Stig William Rickard (kitara) ja Viktor Skatt (laulu ja basso).

Haastattelussa Dee kertoo, ettei kyseessä ole kiertue vaan muutama yksittäinen esiintyminen.

– Se on ainoastaan tribuuttijuttu. Kaipaan kyllä Motörheadin kappaleiden soittamista. Kirjoitimme kaksitoista levyä Philin [Campbell] ja Lemin [Lemmy Kilmister] kanssa, joten on hienoa päästä soittamaan niitä biisejä.

– Yleisö on ollut hysteeristä. He itkevät ja mukana on paljon tunteita.

– On tärkeää painottaa, että me emme esiinny Motörheadina. Sanomisiani on ymmärretty niin pieleen, että se on naurettavaa. Olen kyllästynyt siihen. Mikä siinä on niin vaikeaa käsittää, että esiintymiset ovat tribuutteja?

Puhuttaessa Skattin ja Rickardin osuudesta Dee sanoi:

– Sanoin heille, että älkää yrittäkö olla Motörhead. Tehkää omaa juttuanne ja soitetaan niitä biisejä. Se on ollut mahtavaa.

Haastattelijan mainitessa, että Mikkey Dee With Friends voisi kiertää maailmaa, Dee vastasi:

– Joo, mutta en halua tehdä sitä. Haluan soittaa vain keikan siellä, toisen täällä. Emme soita Philin kanssa Motörheadia lainkaan. Hänellä on poikiensa kanssa oma juttunsa [Phil Campbell and the Bastard Sons] ja minä olen kiireinen Scorpionsin parissa, eikä aikaa yksinkertaisesti ole.

– Nyt kun Scorpionsin kanssa on ollut huilitaukoa, en voi istua lättäperseeni päällä soittamatta rumpuja kuuteen-seitsemään kuukauteen. Starttaamme maaliskuussa Meksikossa, eli välissä olisi ollut todella, todella pitkä aika ilman soittamista, joten mietin että ”okei”.

Haastattelu katsottavissa alla.

 

Lisää luettavaa