Miltä mahtaa kuulostaa kauhuproge? – tsekkaa lahtelaisen Pressure Pointsin paluukappale ja ota selvää

Pressure Pointsin kolmas albumi on tekeillä.

23.02.2022

Progressiiviseen metalliinsa kuolometallisävyjä ujuttava Pressure Points on palailemassa hiljalleen seitsemän vuoden mittaiselta levynjulkaisutauolta.

Yhtye esittelee uudistunutta kokoonpanoaan The Night Inside -singlellä.

”Kappaleen ensimmäiset demot tehtiin jo useampi vuosi sitten, ja biisin rakenne on ehtinyt muuttua useampaan otteeseen”, rumpali Vili Auvinen paljastaa.

”Uskallan kuitenkin väittää, että siitä tunnistaa Pressure Pointsin vanhan soundin, johon yhdistyy myös uusia mausteita. Olemme saaneet paljon ilmaisuvoimaa keulamiehemme Juha Tretjakovin mukaan tulon myötä. Kappaleeseen ovat upottaneet kädenjälkensä myös sittemmin bändistä lähteneet jäsenet Saku Aaltonen, Mika Oinonen ja Kimmo Korhonen. Kiitokset kuuluvat myös heille kontribuutioista!”

The Night Insidea kutsutaan lehdistötiedotteessa ”kauhuprogeksi”.

”Kauhuelokuvien tunnusmusiikkia muistuttava sävellys vaati pahaenteiseen tematiikkaan sopivat lyriikat”, kappaleen sanoittaja Veli-Matti Kyllönen (koskettimet) myöntää.

”Valitsin tarinan lähtökohdaksi lopulta aina yhtä kiinnostavan ilmiön, unihalvauksen. Monissa eri tunnetiloissa matkaava teos kulkee läpi yön tekstin kertojan kanssa, joka on juuttunut omalaatuiseen, synkkään kierteeseen.”

Lisää luettavaa