Ministryn Al Jourgensen kehuu niistäneensä levy-yhtiönsä 750 000 taalan ennakon huumeisiin ”Psalm 69” -levyä tehdessä

12.07.2017

Ministryn viides albumi Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs vuodelta 1992 on yksi bändin pitkän uran legendaarisimmista tuotoksista. Tuoreen Revolver-haastattelun mukaan on kuitenkin ihme, että levy ikinä valmistui.

– Tykitin suoneen, poltin crackia ja join LSD:llä lantrattua Bushmillsiä. Ja tämä oli kierre, jota toistin kymmenen kertaa päivässä, vähintään, julistaa Ministryn yksinoikeutettu diktaattori Al Jourgensen.

Bändin levy-yhtiö Sire/Warner Bros oli antanut Jourgensenille ja kumppaneille varsin tyydyttävän 750 000 dollarin ennakon uuden albumin tekoa varten. Ennakko hupeni kuitenkin hyvin nopeasti aivan muuhun kuin musisointiin: bändin kollektiivinen huumeriippuvuus kävi kalliiksi, ja jopa 750 000 dollaria katoaa äkkiä, kun diilereille on maksettava tonni päivässä.

Jourgensen selittää, ettei enää kokenut taiteen tekemistä nautittavaksi hommaksi vaan rutiiniksi.

– Koska en nauttinut siitä, mitä olin ennen rakastanut, päätin kapinoida kovemmin kuin koskaan ja puskea rajoja äärimmilleen. Mikey (Scaccia, kitaristi) vedimme heroiinia ja kokaiinia sekaisin samasta neulasta, jotta emme nukahtaisi mutta emme myöskään alkaisi hyperaktiivisiksi. Ja sitten istuimme ja äänitimme valkoista kohinaa äänivalleittain tuntikausia.

Kun rahat olivat menneet, bändillä oli Jourgensenin mukaan valmiina vain yksi biisi: Jesus Built My Hot Rod. Sitä oli tehty huumetokkurassa kolme viikkoa ja levy-yhtiö oli ymmärrettävästi raivoissaan.

Jourgensen kuitenkin väittää, että haastoi levy-yhtiön tässä kohtaa tupla tai kuitti -peliin. Hän vaati uutta samansuuruista ennakkoa, tai muuten hän lähtisi lafkasta ja jättäisi levyn teon kesken. Uskomatonta kyllä, Jourgensenin mukaan Warner lopulta suostui moiseen.

Ministry siis sai Psalm 69 -levyn tekoa varten yhteensä järisyttävät 1,5 miljoonaa dollaria.

Uskoo ken tahtoo, mutta näin tarinoi herra Al Jourgensen.

Lisää luettavaa