”Minua vituttaa, jos naamalleni työnnetään puhelinta koko ajan” – Evanescence-kitaristi ei ymmärrä keikkoja luureillaan kuvaavia ihmisiä

Puhelimien salamavalot ovat kuitenkin Jen Majurasta loistava korvike sytkäreille.

25.03.2020

Evanescence-kitaristi Jen Majura keskusteli tuoreessa The Metal Gods Meltdownin haastattelussa monia esiintyjiä puhuttavasta asiasta – nimittäin yleisön tavasta kuvata keikkoja älypuhelimillaan sen sijaan, että nämä vain nauttisivat konsertista. Majura sanoo kuuluvansa siihen ryhmään, joka ei voi ymmärtää kuvaamista, mutta arvelee sen olevan vain sukupolvikysymys, eikä voi siksi olla vihainen puhelimellaan kuvaaville faneille.

”Minua vituttaa, jos naamalleni työnnetään puhelinta koko ajan, koska olen itse täysin vanhan liiton ihmisiä. Kun käyn konserteissa, friikahdan täysin ja laulan ja tanssin mukana, pidän hauskaa ja nautin siitä kokemuksetta. Tiedän, että saan tästä aiheesta puhuessani aina vihamiehiä, mutta… Minun kättäni alkaa särkeä jo pelkästään siitä, kun katselen tyyppejä, jotka pitävät luuria ilmassa koko keikan. Ensinnäkin se on näköeste takana oleville, jotka ehkä haluaisivat seurata, mitä lavalla tapahtuu ja nauttia hetkestä. Toiseksi se estää sinua itseäsi nauttimasta siitä hetkestä”, Majura toteaa.

”Ehkä minun sukupolveni on vain tottunut siihen, että keikoilla heittäydytään mukaan kokonaan, lauletaan, hypitään ja tanssitaan. Nykynuoret seisovat paikallaan koko keikan puhelimet ylhäällä. Tavallaan ymmärrän sen, koska he ovat syntyneet maailmaan, jossa hukutaan mediaan ja tietoon eivätkä he siis tiedä paremmasta. Siksi en tuomitse heitä enkä sano, että se on heidän vikansa – he eivät vain tiedä muuta tapaa.”

Yksi positiivinen puoli puhelimissa Majuran mielestä kuitenkin on, nimittäin se, että niiden taskulamppuja voi käyttää sytkärien sijaan.

”Meillä on paljon sellaisia hetkiä… Kun Amy [Lee, Evanescencen laulaja] esimerkiksi soittaa My Immortalia yksin lavalla ison pianon ääressä, ihmiset laulavat mukana ja sitten ensimmäisen tauon kohdalla hän pyytää nostamaan valot esiin. 10 sekuntia siitä ja koko paikka on valaistu täysin. Joka ikinen puhelin osoittaa salamavaloa lavalle ja se on kaunis näky. Moni ei tiedäkään, miltä se näyttää sieltä lavan sivusta katsottuna ennen kuin liitymme mukaan biisiin ja voin sanoa, että se on todella maaginen ja kaunis hetki joka kerta”, Majura sanoo.

Lisää luettavaa