Mistä on hyvä aloittaa Anthraxin tuotantoon tutustuminen? Scott Ian kertoo – ”Se on minusta myös hauskin biisi soittaa”

Kitaristin mukaan Caught in a Mosh on kuin kokoelmalevy yhteen kappaleeseen tiivistettynä.

05.07.2023

Anthraxin Scott Ian otti osaa Revolver-lehden Point of Entry -juttusarjaan, jossa muusikoita pyydetään nostamaan koko tuotannostaan yksi kappale, jota nämä suosittelevat ensimmäiseksi tutustumispisteeksi niille, jotka eivät heidän tuotantoaan tunne entuudestaan. Kitaristin valinta on Anthraxin kolmannen levyn, vuonna 1987 ilmestyneen Among the Livingin kakkosraita Caught in a Mosh.

”Se on yhteen kappaleeseen tiivistetty kokoelmalevy. Siinä on niin monia aspekteja: siinä on hardcorea, rockia, metallia. Pääriffi on kuin AC/DC:n riffi, mutta keskivaiheilla on hardcore-väliosa ja säkeistöissä tikataan downpickingiä. Siinä on nopeita, keskitempoisia ja hitaita kohtia. Siinä on kaikkea”, Ian perustelee.

”Joku varmaan tsekkaa tämän setlist.fm -sivustolta ja korjaa, jos olen väärässä, mutta olen melko varma, että se biisi on soitettu jokaisella keikallamme sen jälkeen kun Among the Living julkaistiin. Mielestäni sitä ei ole koskaan jätetty pois setistä. Ja se on minusta myös hauskin biisi soittaa. Siinä tapahtuu niin paljon, että se pitää minut yhä varpaillani.”

Lisää luettavaa