Mokoman basisti mursi ranteensa, tuuraaja löytyi Diablosta – ”Pitää vaan tehdä se, mihin rahkeet riittää ja välttää paniikkia”

Nelikielisen kurittaminen hoituu loppukiertueen ajan Aadolf Virtasen toimesta.

01.10.2018

Mokoman keikka Tampereen Pakkahuoneella lauantaina 29. syyskuuta päättyi ikävissä merkeissä, kun basisti Santtu Hämäläinen kompastui viimeisen biisin aikana alas lavalta. Onneksi rytäkästä selvittiin pelkällä ranteen murtumisella, mutta tämä tarkoittaa, että Hämäläinen joutuu viettämään loppukiertueen vaihtopenkillä.

Tuuraava basisti löytyi kuitenkin lyhyellä varoitusajalla Diablo-yhtyeestä, jonka viimeisin Silvër Horizon -levy julkaistiin Mokoman pyörittämän Sakara-levy-yhtiön toimesta. Aadolf Virtanen ojentaa siis auttavan kätensä ja nelikielisensä yhtyeelle niin pitkään kuin Santun sairausloma kestää – siis ainakin kuluvan kiertueen loppuun.

– Huomasin, että keulahahmo Marko Annala oli yrittänyt tavoitella. Sen verran arvelin, että hänellä ei ainakaan voi olla kuin järkevää asiaa, kuten sitten olikin. Santun tapaturma kuulosti pahalta, mutta onneksi ei käynyt pahemmin, myös Inferno-lehtemme demosetänä ja ajoittaisena erikoistoimittajana tunnettu Virtanen kommentoi.

– Kovasti olen aina arvostanut jätkien tekemisiä, joten on kiehtovaa päästä remmiin. Yleisesti ottaen, tässä on tullut jo riittävästi seurattua syksyn lehtien kellastumista ja syysapatiaan taipuvaisen on oikeastaan mukava saada jotain haasteellista tehtävää!

Diablon viimeisin levy Silvër Horizon julkaistiin Mokoman pyörittämän Sakara-levy-yhtiön toimesta ja yhtyeet mekastivat kimpassa Sakara-kiertueella 2016. Miekkoset ovat kuitenkin tulleet keskenään hyvin tutuiksi jo ennen Sakara-kuvioitakin, kun bändit ovat liikkuneet – kuten Virtanen asian muotoilee – ”samoilla asioilla jo ties kuinka kauan”. Ihan pystymetsästä ei pestiin siis tarvitse lähteä – varsinkin kun seuraava keikka on kalenterissa jo tulevana perjantaina eli 5. lokakuuta.

– Yllättävän paljon tuttujakin biisejä näyttäisi olevan uuden levyn biisien seassa tälle rundille. Luojan kiitos bändillä on näitä tutumpia radiohittejäkin! Uteliain mielin on lähdettävä liikkeelle, vaikka aikaa on todella vähän. Yli vuoteen en ole ollut basson kanssa tositoimissa, joten ruosteet olisi hyvä saada äkkiä rapisemaan. Pitää varmaan vaan tehdä se, mihin rahkeet riittää ja välttää paniikkia.

Lopuksi Virtanen lähettää terveisiä kaikille pääyhtyeensä ystäville:

– Diablon kuulumisista kannattaa kiinnostuneiden pitää korvat höröllä. Ei nimittäin veny tällä kertaa bändin tauko mihinkään seitsemään vuoteen!

Päivitys 2.10.2018: Tavoitimme myös Mokoma-kitaristi Tuomo Saikkosen ja kysyimme epäonnisen keikan koko yhtyeen sekä yleisön säikäyttäneestä tapahtumasta.

– Katselin itse muualle tapahtumahetkellä, joten näin vain lopputuloksen. Huomasin heti, että Santtu on tajuissaan ja juttelee paikalle rientäneille tutuille lääkäreille, joten pahimman pelko meni pian ohi. Kovin isku osui käteen, eikä esimerkiksi päähän. On toki traagista, että kättä pitää luultavasti parannella pitkään ja upeasti alkanut kiertue jäänee Santun osalta tähän, Saikkonen harmittelee.

Tämä on ensimmäinen kerta Mokoman pitkällä uralla, kun kiertuetta joudutaan vetämään läpi varamiehityksellä.

– Santun saappaita ei todellakaan ole helppo täyttää. 20 biisiä pitää ottaa haltuun muutamassa päivässä, ja loppuunmyydylle Tavastialle pitäisi pystyä heti esiintymään itsevarmasti. Tiesimme Diablon olevan keikkatauolla ja Aadolfin täyttävän nämä kovat kriteerit, joten kysyimme ensimmäiseksi häntä. Olemme kovasti kiitollisia, että Aatu otti haasteen vastaan!

– Nyt keskitytään saamaan “tuote” kuntoon perjantaihin mennessä. Tekniikkaa ja treenejä on säädetty kovalla intensiteetillä, joten ei tässä ole juuri ehtinyt fiilistellä. Uskon, että Aadolf on paras mies hommaan niin yleisön kuin bändinkin näkökulmasta. Hyvä tulee!

Mokoman Metalliveljet 2018 -kiertue jatkuu siis 5. lokakuuta Porvoon Taidetehtaalla ja päättyy 5. joulukuuta Turun Apolloon. Tarkemmat päivät ja pysähdyspaikat löydät täältä.

Lisää luettavaa