Moonsorrow-dokkaria rahoitetaan joukolla, ensimmäinen tiiserivideo verkossa

Kuten jo viime kesänä kerroimme, Moonsorrow’sta on tekeillä dokumenttielokuva. Ihka uutta tietoa on, että Abel ”Grilo” do Demon ja Leo Aragónin masinoima Home of the Wind. A History of Moonsorrow toteutetaan joukkorahoituskampanjan avulla.

Do Demo ja Aragón kertoivat Infernolle, että kampanjassa on kyse sekä hankkeen rahoittamisesta että fanien ottamisesta mukaan projektiin.

– Moni asia riippuu siitä, saammeko kokoon tarvitsemamme summan. Mutta siinä on myös joukko-ulottuvuus, jonka kautta projektiin voi löytää uusia ideoita ja yhteistyön muotoja.

Moonsorrow on antanut dokumentintekijöiden käyttöön haastatteluja ja monenlaista muutakin materiaalia. Myös joukkorahoituskampanjan houkuttimet tulevat yhtyeeltä.

– Bändi on lahjoittanut kampanjapalkinnoiksi harvinaisuuksia. Suunnitteilla on myös erilaisia tapahtumia ja yllätyksiä, mutta niistä lisää myöhemmin.

Joukkorahoituskampanja käynnistyy toukokuun alussa ja kestää kuukauden. Mikäli kaikki etenee suunnitelmien mukaan, do Demo ja Aragón tulevat kesällä Suomeen kuvaamaan. Home of the Wind. A History of Moonsorrow’n on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä.

Aiheesta kerrotaan lisää 18.3. ilmestyvän painetun Infernon laajassa Moonsorrow-jutussa.

Katso dokumentin ensimmäinen tiiseri: