Mors Subitalta uusi single – nyt kasvetaan, ei tuhota

Yhtye suuntaa keväällä kiertueelle Kalmahin ja Suotanan kanssa.

23.02.2023

Myöhemmin tänä vuonna viidennen albuminsa julkaiseva Mors Subita on julkaissut tänään uuden Regenerate-singlen. Kappale edustaa tulevan levyn melodisempaa ja maalailevampaa puolta, kommentoi kitaristi Mika Lammassaari.

”Olen ammentanut musiikkiimme aika ajoin industrial metal -vaikutteita ja nämä elementit kuuluvat kappaleen tuotannossa vahvasti. Biisiä kirjoittaessa syntyi vahva mielikuva uudelleensyntymästä, liekö osasyynä ollut covid19-pandemia sekä muut yhtyettämme kohdanneet vastoinkäymiset ja niistä selviytyminen. Reinkarnaatio henkii esiin vahvasti sekä musiikista että lyriikoista”, Lammassaari toteaa ja sanoituksista vastaava Eemeli Bodde jatkaa:

Regeneratella lähdettiin alun perin hakemaan vastakohtaa meidän kakkoslevyn kappaleeseen Degenerate. Koettiin, että bändi uudistuu hieman tämän levyn myötä: biisin sanoituksissa puhutaan kasvusta ja uudistumisesta. Tällä kertaa kasvetaan, ei tuhota”, sanoo Bodde.

”Kun asettaa juurensa tarpeeksi syvälle maahan, pystyy kasvamaan kohti korkeuksia. Ne juuret menevät aivan jokaisesta seinästä ja muurista läpi, kun niille antaa tarpeeksi aikaa. Sitten kun pääsee tarpeeksi ylös, voi ottaa kaveria kädestä ja näyttää, miten päästään samalle viivalle. Itsellä tästä teemasta huokuu yhteisöllisyyttä ja yhteyttä, mitä halutaan pitää meidän tukijoiden välillä.”

Seuraavaksi Mors Subita kääntää katseensa kohti kevään kiertuetta, jolle mukaan lähtevät Kalmah sekä Suotana.

Lisää luettavaa