Motörheadin Phil Campbell: ”Lemmy oli aliarvostettu sanoittaja”

Edesmenneen Motörheadin kitaristi Phil Campbell antoi Songfactsille haastattelun, jossa kertoi bändinsä keulakuvan Lemmy Kilmisterin (1945-2015) olleen uransa aikana aliarvostettu sanoittaja. Campbellin mukaan tämä ei kuitenkaan hetkauttanut Lemmyä.

– Hän tiesi olevansa aliarvotettu, mutta hän ei välittänyt lainkaan, kunhan vain jotkut ihmiset ymmärsivät mistä hän lauloi.

– Me kaikki kirjoitimme musiikkia. Se oli koko bändin musiikkia. Minä olin vastuussa useimmista riffeistä, mutta Lemmy kirjoitti kaikki sanoitukset. Se oli kuin sulatusuuni, todellakin.

Campbellin mukaan pieni tunnustus Lemmylle olisi ollut varmasti paikallaan.

– Luulen, että hän olisi kaivannut enemmän kiitosta sanoituksistaan, mutta hän tuskin menetti yöuniaan tämän vuoksi. Kunhan hän sai sanottavansa sanottua, kaikki oli hyvin.

– Lemmy välitti vain bändistään, musiikistaan ja faneistaan.

Motörhead tuli loppuunsa viime vuoden joulukuussa, jolloin Kilmister lopetti maallisen vaelluksensa. Campbell on jatkanut uraansa Phil Campbell and the Bastard Sonsissa, jonka työskentelymetodit ovat hyvin samankaltaiset kuin Motörheadissä.

– Kirjoitimme musiikin bändinä. Emme tehneet hommaa levy-yhtiöiden tai fanien ehdoilla, koska halusimme touhun pysyvän puhtaana.

Phil Campbell and the Bastard Sonsin nimikko-ep julkaistiin muutama päivä sitten, ja meno kuulostaa tältä.