Musiikkitoimittaja Klaus Flaming jää eläkkeelle – luvassa vuoden mittaiset läksiäiset

Viidellä vuosikymmenellä radiota tehnyt Flaming on yksi kotimaisen rockin ja metallin tunnetuimpia toimittajia.

21.12.2022

Näin on yksi aikakausi tulossa päätökseen: pitkän linjan musiikkitoimittaja Klaus Flaming, joka täyttää tänään (21.12.) 64 vuotta, jää eläkkeelle ensi vuoden jälkeen. Vuoden mittaiset läksiäiset alkavat heti 1. tammikuuta Radio Rockilla Klaus Flamingin 64 vuotta -ohjelmasarjan tiimoilta, jossa Flaming käy läpi uraansa sekä siihen liittyvää musiikkia. Flamingin viimeisen ohjelmasarjan viimeinen jakso kuullaan 31.12.2023.

”Minulta on kysytty, että mitä aion sitten eläkkeellä tehdä. Olen vastannut, että en tässä vaiheessa tiedä, kun noin 35 vuoden ajan aina herättyäni, ei kestä edes viittä minuuttia, kun iskee tietoisuus siitä, että seuraava ohjelma on vielä tekemättä ja sen pitää olla valmis silloin ja silloin. Jos vaikka sitten eläkkeellä ei tarvitsisi niin miettiä sitä, mitä jostakin kappaleesta tarvitsisi ääneen sanoa. Vieroitusoireita odotellessa”, Flaming kommentoi.

Flaming aloitti radiouransa 1988 Yleisradiossa silloisen kakkosverkon rinnakkaisohjelmassa. Hän oli Radiomafian toiminnassa mukana kanavan alusta loppuun toimittaen legendaarista Metalliliitto-ohjelmaa. Radiomafian jälkeen ohjelma jatkui YleX:llä loppuvuoteen 2009 asti, mutta Flaming itse juonsi viimeisen lähetyksensä marraskuussa 2006. Sen jälkeen Metalliliiton toimittajana jatkoi Flamingin kanssa vuodesta 2003 juontovuorot jakanut Infernon päätoimittaja Matti Riekki. Tammikuussa 2007 Flaming aloitti vastaperustetun Radio Rock -kanavan toimittajana vastaten useista erikoisohjelmista ja listauksista.

”Klaus Flaming on omalla pitkäjänteisellä ja erittäin ammattimaisella työllään luonut korkeita standardeja koko suomalaiselle rock- ja musiikkijournalismille. Pyrimme jatkossakin vaalimaan Klasun legacya”, lupaa Radio Rockin ohjelmapäällikkö Paula Niska.

Lisää luettavaa