My Dying Bride -laulaja avoimena tyttären vakavasta sairaudesta: ”Huolen ja paniikin musta aukko avautui edessäni”

Yhtye perui taannoin useita keikkoja Aaron Stainthorpen tyttären sairastuttua syöpään.

18.09.2018

Doom metal -suuruus My Dying Bride perui viime vuonna useita keikkoja ja jotkut spekuloivat jo yhtyeen olevan hajoamispisteessä. Tuolloin nokkamies Aaron Stainthorpe vakuutti, ettei kyse ole mistään sellaisesta vaan peruuntumiset johtuivat perheenjäsenen sairastumisesta. Nyt laulaja on avannut asiaa tarkemmin yhtyeen Facebook-sivuilla ja paljastanut asian todellisen ja varsin vakavan laidan.

”Syyskuussa 2017 kaunis viisivuotias tyttäreni sai syöpädiagnoosin. Tämä tieto musersi koko perheen sekä läheiset ystävät ja luonnollisesti myös My Dying Briden ja muut kollegat. Huolen ja paniikin musta aukko avautui edessäni ja pelkäsin tulevaa. Tätä kamalaa tautia ympäröivä kauhu on brutaali ja säälimätön”, Stainthorpe kertoo.

Syöpää hoidettiin kemoterapialla ja pääkasvain poistettiin kirurgisesti. Laulaja kertoo, ettei hänen sydämeensä ole koskaan koskenut niin kovaa kuin kuihtuvaa ja heikkenevää lastaan katsoessa. Alkuvuodesta lääkäreiltä kantautui kuitenkin ilouutinen: syöpä oli nujerrettu.

”Edessä on kuitenkin vielä vuosia testejä ja mahdollisia komplikaatioita, joiden vuoksi saatamme joutua palaamaan sairaalaan. Pelkään hänen puolestaan joka päivä lopun elämääni ja toivon, että kun minusta viimein aika jättää, hän seisoo haudallani vahvana naisena.”

Nyt kun pahin on ohi, bändikin aktivoituu jälleen ja seuraava pitkäsoitto on Stainthorpen mukaan jo lähes valmis. Yhtyeen viimeisin albumi Feel the Misery julkaistiin vuonna 2015.

”En ole vielä kirjoittanut osuuksiani, mutta aion ottaa kynän taas käteeni jo tällä viikolla. Palan taas halusta palata rooliini sanoittajana ja laulajana tässä mahtavassa bändissä. Olemme tulleet takaisin!” Stainthorpe julistaa.

Lisää luettavaa