Napalm Death -basistilla monta rautaa tulessa – työstössä yhteisprojekteja Mastodon-, Voïvod- ja Faith No More -ukkojen kanssa

Shane Emburylla riittää puuhaa.

17.01.2018

Napalm Deathin Shane Emburylla riittää sivuprojekteja vaikka muille jakaa. Muun muassa Brujerian, Lock Upin ja Menacen lisäksi basistilla on tällä hetkellä omien sanojensa mukaan työn alla kaksikin uutta varsin mielenkiintoiselta vaikuttavaa projektia, joissa on mukana lähes koko Mastodon-yhtye sekä soittajia niin Faith No Moresta, Voïvodista kuin Brutal Truthista.

– Olemme työstäneet nyt noin viisi vuotta yhtä projektia [Napalm Deathin levyjen tuottajan Russ Russellin] kanssa. Se on sellaista doomahtavaa, outoa, kenkiintuijottelumusaa. Billy [Gould] Faith No Moresta soittaa bassoa muutamalla raidalla, samoin Troy [Sanders] Mastodonista, Voïvodin kaveri on kitarassa, Embury kertoi The Void With Christina -Youtube-ohjelman haastattelussa.

– Russellilla on myös paljon graafisia ideoita ja visuaaleja mielessään. Olisi hienoa päästä vaikkapa Roadburn-festivaaleille ja käyttää kaikkia upeita videotykkiheijastuksia. Luultavasti pystyisimme muutenkin heittämään vain yksittäisiä keikkoja silloin tällöin, kun ottaa huomioon, ketä tässä projektissa on mukana.

Mastodon-muusikoita on mukana myös toisessa projektissa, johon kuuluu lisäksi entinen Brutal Truth -laulaja Kevin Sharp.

– Meillä on meneillään projekti Mastodonin Billin [Kelliher] ja Brannin [Dailor] kanssa. Meillä on kasassa jo ainakin kolme miljoonaa riffiä, ne pitäisi vain saada kasattua biiseiksi. Rankkaa kamaa. Olemme demotelleet niitä Billin studiolla, jonka Kevin hänelle rakensi. Kevin on kuin grindcore-puuseppä, Embury nauraa.

Lisää luettavaa