Napalm Deathin Mitch Harris puhuu siitä, miksei kitaristia enää näe keikoilla soittamassa – ”En voi enkä halua matkustaa”

Harris ei halua sitoutua pitkiin kiertueisiin, koska ei halua olla erossa perheestään.

03.11.2020

Napalm Death julkaisi hiljattain uuden albuminsa Throes of Joy in the Jaws of Defeatism. Levyllä soittaa kitaraa yhtyeen pitkäaikainen jäsen Mitch Harris (artikkelikuvassa äärimmäisenä oikealla), joka ei kuitenkaan ole kuulunut bändin keikkakokoonpanoon sitten vuoden 2014. Harris sekä yhtyeen muut jäsenet ovat olleet kitaristin keikkailemattomuudesta melko vaitonaisia julkisuudessa, mutta tuoreessa Heavy Culturen haastattelussa Harris kuitenkin puhui asiasta avoimemmin.

”Kun sain (Napalm Deathin vuonna 2015 julkaistun) Apex Predator -levyn osuuteni valmiiksi, kun Las Vegasissa asuva isäni sairastui. Palasin kotiin katsomaan, miten hän voi. Hänelle tehtiin polvileikkauksia, mutta testien yhteydessä huomattiin, että hänellä on syöpä. Niinpä muutin perheineni takaisin. Lupasin tehdä loput (Napalm Deathin vuonna 2012 ilmestyneen) Utilitarian-levyn keikat, mutta samalla olin isäni huoltaja, koska äitini ei siihen enää kyennyt”, Harris kertoo.

”Isäni itse asiassa kuoli sinä päivänä, kun muutin [takaisin Las Vegasiin]. Se oli todella shokki. Yhtäkkiä äitini jäi yksin enkä voinut jättää häntä. Asetuimme ja olimme onnellisia. Olihan se kulttuurishokki perheelleni ja lapsilleni, mutta olin todella iloinen kotona ollessani. Kolme vuotta myöhemmin äitini nukkui pois.”

Harris sanoi näiden tapahtumien muuttaneen asioiden tärkeysjärjestystä eikä hän halua enää olla pitkiä aikoja kiertueella ja erossa perheestään. Harrisin mukaan hän oli valmis tekemään pistokeikkoja, mutta ei sitoutumaan täysiaikaisesti kiertämiseen.

”En voi enkä halua matkustaa. Mielestäni se ei ole tärkeää. En koe, että minun täytyy olla joka päivä lentokoneessa bändin tai fanien vuoksi, kun perheeni tarvitsee minua. Elämässä tulee joskus piste, jolloin täytyy vain tehdä se, mikä on oikein enkä olisi onnellinen, jos en olisi perheeni luona silloin kun he tarvitsevat minua”, Harris toteaa.

”Pahoitteluni niille faneille, jotka haluaisivat nähdä minut, mutta jos todella kaipaatte minua, teillä on uusi Napalm-levy, joka on hyvin intensiivinne sekä nyt Brave the Coldin (Harrisin ja Dirk Verbeurenin sivuprojektin) levy. Antakaa sillekin mahdollisuus, sillä se on nyt osa tulevaisuuttani”, Harris toteaa.

”Enkä sano, etten koskaan tule takaisin, mutta juuri nyt se aika on ohi. Ja nyt koronan myötä emme tiedä, milloin kukaan pääsee taas keikoille, joten elämme erikoisia aikoja. Mutta olen vain iloinen, että olen jälleen aktiivinen. Olen aika yksityinen ihminen enkä tehnyt mitään julkista ilmoitusta asiasta. Bändille oli myös vaikea vastata joka päivä kyselyihin, että missä Mitch on. Ihmiset alkoivat spekuloida, olenko sairas tai jotain. Kukaan ei tiennyt, koska se oli yksityisasia. Nyt asia on enemmän julkisesti tiedossa ja siksi halusin myös olla mukana uudella Napalmin levyllä – jotta voisin tarjota jotain sille yhteisölle, joka on seurannut meitä kaikki nämä vuodet, jotta heillä olisi jotain, joka auttaa selviämään näinä synkkinä aikoina.”

Lisää luettavaa