Nazarethin perustajajäsen ja alkuperäislaulaja Dan McCafferty on kuollut

McCafferty nukkui pois 76-vuotiaana.

09.11.2022

Skotlantilaisen hard rock -veteraani Nazarethin perustajajäsen ja alkuperäinen laulaja Dan McCafferty on kuollut. Suru-uutisen on vahvistanut edelleen aktiivisen yhtyeen basisti ja ainoa jäljellä oleva alkuperäisjäsen Pete Agnew.

”Tämä on surullisen tiedote, jonka olen koskaan joutunut tekemään. Maryann ja perhe on menettänyt rakastavan aviomiehen ja isän, minä olen menettänyt parhaan ystäväni ja maailma on menettänyt yhden parhaimmista laulajista”, Agnew kirjoittaa yhtyeen some-kanavissa julkaistussa tiedotteessa.

McCafferty ja Agnew perustivat Nazarethin vuonna 1968 yhdessä kitaristi Manny Charltonin (joka menehtyi viime kesäkuussa) ja rumpali Darrell Sweetin (k. 1999) kanssa. Yhtye julkaisi eponyymin debyyttialbuminsa vuonna 1971 keräten hiljalleen suosiota päästen muun muassa Deep Purplen lämmittelijäksi näiden kiertueelle. Lopulta bändin kuudes pitkäsoitto Hair of the Dog nimikkokappaleineen (jonka Guns N’ Roses coveroi vuoden 1993 The Spaghetti Incident? -albumilleen) räjäytti yhtyeen suosion. Hair of the Dog on yhä bändin tunnetuin ja myydyin levy.

Keuhkoahtaumatautia sairastanut McCafferty jäi Nazarethista eläkkeelle vuonna 2013 pahentuneiden terveysongelmien vuoksi. Hänen viimeiseksi albumikseen jäi hänen lähtönsä jälkeen julkaistu Rock ’n’ Roll Telephone, joka oli järjestyksessään yhtyeen 23. studioalbumi. McCaffertyn tilalle laulajaksi otettiin vuonna 2014 Linton Osborne, mutta hänet korvasi jo seuraavana vuonna Carl Sentance, jonka kanssa bändi on julkaissut nyt kaksi pitkäsoittoa, joista viimeisin Surviving the Law ilmestyi viime keväänä.

Ensimmäisen sooloalbuminsa vuonna 1975 julkaissut McCafferty jatkoi Nazarethista lähtönsä jälkeen soolouralla. Hänen kolmas ja viimeinen sooloalbuminsa Last Testament julkaistiin vuonna 2019.

Lisää luettavaa