Nightwishin Floor Jansen haaveilee sooloalbumista, joka olisi irtiotto metallista – ”Haluaisin tehdä levyn, jolla vähemmän on oikeasti enemmän”

"Kun on tehnyt 20 vuotta rokkia ja metallia, sitä haluaa tehdä välillä jotain muuta", Jansen toteaa.

Nightwishin Floor Jansen sanoo Metal Hammerin haastattelussa haaveilevansa sooloalbumista, joka olisi tyyliltään kaukana siitä, mitä pääasiassa metalli- ja rockpiireistä tutulta laulajalta voisi odottaa.

”Kun on tehnyt 20 vuotta rokkia ja metallia, sitä haluaa tehdä välillä jotain muuta. En missään nimessä ole lopettamassa Nightwishissa, mutta voisin tehdä jotain siinä rinnalla. Olin hiljattain mukana kotimaassani pyörineessä Beste Zangers -ohjelmassa [Hollannin vastine Vain elämää -sarjalle, toim.huom.] ja se innoitti minua kirjoittamaan omia biisejä. Se, mitä olen nyt tehnyt, on ollut todella rauhallista kamaa”, Jansen sanoo.

”Haluaisin tehdä levyn, jolla vähemmän on oikeasti enemmän. Jotain todella erilaista – ei siksi, että olisin tylsistynyt, vaan koska olen jo nyt mukana yhdessä genren isoimmista bändeistä ja jos bändissä on Tuomas Holopaisen kaltainen biisintekijä, en koe, että minulla olisi mitään lisää annettavaa, jos tekisin itse metallialbumin.”

Jansen tekikin pienen irtioton Nightwishin edustamasta musiikista jo vuonna 2018 ilmestyneellä Northward-albumilla, jonka laulaja teki yhdessä Pagan’s Mindista tutun Jørn Viggo Lofstadin kanssa. Jansen ei kuitenkaan usko, että tämä projekti saisi jatkoa ainakaan ihan lähitulevaisuudessa – eikä laulaja ole edes varma, haluaako hän itsekään enää viedä projektia pidemmälle.

”Sen levyn kappaleet oli tehty jo vuonna 2008. Koska Nightwishilla oli vuoden tauko, pystyimme viemään projektin loppuun ja katsomaan, ovatko kappaleet kestäneet aikaa ja voisiko ne vielä äänittää. Olen vain tyytyväinen, että saimme sopivan hetken julkaista levyn 10 vuoden odottamisen jälkeen.”