Niittejä, nahkaa ja Venomia – haastattelussa Bonehunter

Kuva: Bonehunter

Oululainen Bonehunter vastaa takuulla yhdestä tämän vuoden rajuimmista ja energisimmistä debyyttialbumeista. Kolmikon Evil Triumphs Again -levyn raaka ja intensiivinen soundi muistuttaa, että metalli on edelleen paholaisen musiikkia.

Evil Triumphs Againiä kuunnellessa korviin iskee ensimmäisenä musiikin järjetön energialataus. Kuinka helppoa tai vaikeaa oikeanlaisen fiiliksen taltiointi on studio-oloissa?

– Levy nauhoiteltiin parissa illassa treenikämpillä Hämys-bändissä vaikuttavan Tomi Salakan kanssa. Tutussa räkäisessä ympäristössä saavutettiin juurikin sellainen fiilis mitä haluttiin. Jos levy olisi nauhoitettu ”oikeissa studiotiloissa”, sen soundi olisi varmasti paljon epäautenttisempi, basisti-laulaja Satanarchist niittaa.

Bändinne muusikoiden keski-ikä taitaa olla suht alhainen, ja tämän tyylilajin pauke tuntuu olevan enimmäkseen jo varttuneempien soittajien heiniä. Koetteko, että Bonehunter on jonkinlainen vastaisku nuorten kuulijoiden suosimia mikä-lie-core-bändejä vastaan?

– Kyllä, nämä nykyajan muoviset ja sieluttomat paskahevit pistävät vituttamaan. Samoilla geneerisillä saundeilla samoja jämäriffejä jyystäville bändeille: fuck off! Kyllä heviin kuuluu niitit, nahka, Saatana, vaarantunne, Venom ja niin edelleen. Näillä mielikuvituksettomilla triggerienpaukuttajilla ei ole näistä mitään hajua.

Linjaanne on varmaan helpointa kuvailla black/thrashiksi. Minkälaisista asioista ja vaikutteista ammennatte voimaa musiikkiinne?

– Metallista ja punkista. Elokuvista, kirjoista, sarjakuvista, elämästä, uskonnoista… Vaikutteita on monia!

Haastattelu julkaistu Infernossa 7/2015.