Oceanhoarsen uudella singlellä ei säästellä kitarasooloissa ja yhteislauluissa – katso Carved in Stone -video

Taustakuorossa vierailee Dirt- ja Wake Up Frankie -yhtyeistä tuttuja hahmoja.

16.12.2022

Oceanhoarsen isännöimä sisäfestivaali Hoarsefest lähestyy. Sen kunniaksi yhtye on nyt julkaissut singlenä 17. helmikuuta ilmestyvän Heads Will Roll -kakkosalbuminsa päätösraidan. Carved in Stone -kappaleen taustakuoroon yhtye sai tuekseen Kappe Koutosen ja Benny Raivion Dirt-yhtyeestä sekä Vesku Pääkkösen Wake Up Frankie– ja Bügenhagen-yhtyeistä. Myös kappaleen sävellyspuolelta löytyy vieraileva nimi.

Carved in Stone sai alkunsa vanhan Amoral-aikaisen kitarapartnerini Silver Otsin melodiasta. Ajattelin, että olisi hienoa kirjoittaa yli vuosikymmenen jälkeen musiikkia yhdessä, ja pyysin Silveriä lähettämään joitain pöytälaatikossa pyöriviä aihioitaan. Tämä intromelodia teki erityisen vaikutuksen, ja rakensin sen ympärille yhden Oceanhoarsen mahtipontisimmista biiseistä”, kitaristi Ben Varon kertoo.

”Biisin teksteissä käsitellään sitä, miten iso osa siitä mitä olemme, haluamme ja tavoittelemme, on koodattu meihin jo joko syntymässä tai ainakin hyvin varhaisessa vaiheessa elämää.”

Hoarsefest järjestetään Helsingin On the Rocksissa 30. joulukuuta. Ohjelmaan kuuluu soitinklinikoita sekä Oceanhoarsen, Dirtin, Shereignin, Thy Row’n, Varjolan sekä Verenianin keikat. Lisäksi lipunostaneiden kesken arvotaan Jackson-kitara sekä Neural DSP:n plugineja. Katso tapahtuman tarkempi ohjelmisto täältä.

Lisää luettavaa