Me olemme yö – kuuntele helsinkiläisen Rämlordin tuleva pienjulkaisu!

23.05.2016

Helsinkiläisbändi Rämlord julkaisee We Are the Night -mini-lp:n perjantaina 27. toukokuuta. Infernolla on ilo tarjota vinyylijulkaisu ennakkokuunneltavaksi digitaalisessa muodossa.

Soittimen alta löytyy Niko Karppisen kommentit jokaisesta kipaleesta.

Neophyte
– Yksi kaikkien aikojen mielenkiintoisimmista Rämlord-biiseistä ikinä. Perustuu itämaiseen melodiaan, jota on höystetty syntikoilla ja tunnelma koko kappaleessa on hyvin kiireetön. Hyvin rytmillinen kappale, jossa on paljon tavaraa ja raitoja. Lyyrisesti se käsittelee hyvin samankaltaisia teemoja kuten vaikkapa Anne Ricen Veren vangit -vampyyritarina.

From Your God
– Mini-lp:n vanhin kappale. Tämä äänitettiin jo vuonna 2011 bändin ensimmäiselle demolle. Pitkään ollut sellainen fiilis, että se pitäisi äänittää uudestaan ja tälle julkaisulle se sitten tulikin mukaan. Biisinä sellainen sekametelisoppa josta löytyy sekä rokkia, heviä että black metalia. Sanat kertovat ”kohtalokkaasta naisesta”, joka ei voi vastustaa himoa, mutta haluaisi seurata raamatun ja jumalan opetuksia kuitenkaan siihen kykenemättä.

Crow’s Reach
– Kepeä rokkibiisi jossa on melodiaa ja koukkuja. Sanat kertovat miehestä, joka rakastuneena ei voi sietää ajatusta naisen menettämisestä jollekin toiselle, vaan hän ratkaisee ongelman tappamalla tytön ja hautaamalla tämän jäännökset talonsa takapihalle. Yhdenlainen ”Murhamysteerit” siis…

Son of No Man
– Maailmanlopun teemoja, apokalypsia ja ihmisen tuhoa. Alun perin tämä kappale demotettiin vuoden 2015 sessioissa, jossa se vedettiin paljon hitaampana ollen melkein doomia. Päätettiin kuitenkin laittaa siihen hieman vauhtia ja lopputuloksena onkin aika napakka hevibiisi, jonka kertosäe on jo melkein black metalia.

To the Void
– Julkaisun toinen selkeä rokkibiisi, joka yhdistelee kasipallorokkia ja Motörheadia. Tässä biisissä on paljon kontrasteja, ja se tuo joillekin mieleen Fields of the Nephilimin ja toisille taas D.A.D:n. Lyriikat kertovat elämänilosta ja vanhan kunnon vihtahousun palvonnasta.

We Are the Night
– Julkaisun ehkä kaikkein hämmentävin kappale. Mietittiin todella pitkään tuleeko tästä mitään ja harkittiin jopa tiputtamista pois koko tuotokselta. Alku on silkkaa Satyriconia, josta taas jatketaan ehkä joillekin Ozzyn Bark At the Moonin mieleentuovalla riffillä ja kertosäe on taas silkkaa progea. Kirsikkana kakun päälle hieman mausteita à la Ghost. Sanoituksista lyhyesti ajatuksella ”me olemme yö” ja niille jotka epäröivät, voivat he kääntyä vapahtajansa puoleen, joka ei kuitenkaan koskaan tule.

Lisää luettavaa