”Olen taisteluämmä!” – Battle Beastin Noora Louhimo kertoo esiintymisasujensa kautta syntyvästä lavahahmostaan

Louhimo on tunnettu näyttävistä lava-asuistaan.

04.05.2024

Kotimaisen power metal -yhtye Battle Beastin laulaja Noora Louhimo on tullut tunnetuksi näyttävistä esiintymisasuistaan. Hiljattain hän puhui niistä Gustavo Maiaton haastattelussa, ja kertoi minkälainen prosessi lavaesiintymisiä edeltää.

– Asut ovat minulle yksi tärkeimmistä asioista, koska ne eivät ole vain asuja. Ne ovat kuin ihoni, kun nousen lavalle. Kun menen sinne täydessä lookissani, silloin Battle Beast on paikalla.

– Siinä on paljon taikaa. Esiintymiseen valmistautuminen kestää minulta kolmisen tuntia. Se on kuin uudelleensyntyminen.

– Se on tietynlainen prosessi, jolloin en ole enää Noora, vaan olen taisteluämmä!

– Jos en saa toteuttaa rutiineitani ja tätä prosessiani, se voi pilata keskittymiseni. Olen erityisesti nykyään hyvin tarkka siitä. Sanon aina, etten halua sellaisia yllätyksiä, että joku tulee yhtäkkiä sanomaan että aloitetaan kymmenen minuuttia aikaisemmin. En ole vielä silloin valmis.

Louhimo kertoo, että hänelle näyttävät asut ovat olleet luonnollinen valinta alusta lähtien.

– Esiintyjänä haluan viihdyttää ihmisiä myös visuaalisesti. Nykyään minulla on oma ompelija, jonka kanssa pyrimme tekemään vanhojen muotiasujen tyylisiä luomuksia.

– Yhä useampi hevilaulaja panostaa myös vaatteisiinsa, eivätkä he pue enää vain t-paitaa ja farkkuja. Jokainen voi minun puolestani tehdä miten haluaa, mutta minulle osa koko touhua on pukeutuminen. Tarvitsen sitä kaikkea päästäkseni lavahahmooni. Se antaa minulle henkiset sarvet.

– Näkyvät sarveni eivät ole saatanalliset tai mitään sellaista, vaan ne ovat rohkeuden sarvet. Haluan edustaa rohkeaa ihmistä ja rohkaista muitakin seisomaan sataprosenttisesti itsensä takana. Lavalla haluan olla ihmisiä rohkaiseva supersankari.

Lisää luettavaa