”Olisimme jääneet reippaasti miinukselle” – Frank Bello avaa, miksi Anthrax päätyi perumaan Euroopan-kiertueensa

Yhtyeen oli tarkoitus saapua syksyllä myös Suomeen, mutta päätti perua koko kiertueen kohonneiden kulujen vuoksi.

26.09.2022

Thrash-jyrä Anthraxin oli tarkoitus kiertää tänä syksynä Eurooppaa ja saapua muun muassa Suomeen. Yhtye kuitenkin perui koko rundin ja ilmoitti syyksi logistiset haasteet ja kasvaneet kulut.

Basisti Frank Bello puhui aiheesta tuoreessa Blabbermouthin haastattelussa avaten hieman tarkemmin, miksi bändi päätyi tähän ratkaisuun.

”Olimme pitkään poissa ja sitten teimme kiertueen Black Label Societyn ja Hatebreedin kanssa. Pääsimme taas keikkailun makuun ja odotimme innolla kiertueen seuraavaa pätkää Euroopassa. Sitten managerimme tuli, että emme pysty tekemään rundia tällä budjetilla. Olimme ihan, että miten se on mahdollista? Sitten luimme uutisia ja ymmärsimme, mistä se johtuu”, Bello toteaa.

”Rehellinen totuus on se, että kaikki on tällä hetkellä budjettimielessä aivan hullua. Teimme kiertueen kululaskelmat viime vuonna ja tänä vuonna bensan hinta on noussut ja kaikkea muuta paskaa. Kulut olivat yli kolminkertaistuneet alkuperäisistä laskelmista ja olisimme jääneet reippaasti miinukselle. Kaikki promoottorit sanoivat, ettei meidän ole järkevää lähteä nyt kiertämään. Bussit ovat kiven alla, ylipäänsä eläminen on nyt kovaa.”

”Mutta ihmiset tuntevat meidät ja tietävät, että tulemme kyllä takaisin. En malta odottaa, että pääsemme sinne taas. On sääli, että elämä on tullut metallimusiikista nauttimisen tielle, heh!”

Aiheeseen liittyen suosittelemme lukemaan toverilehtemme Soundin mielenkiintoisen artikkelin, jossa Markus Vanhala (Insomnium, Omnium Gatherum, I Am the Night) ja Mikko Kotamäki (Swallow the Sun, Kuolemanlaakso) puhuvat nykypäivänä kiertämisen logistisista ja kustannuksellisista haasteista.

”Ennen pandemiaa kiertuebussi maksoi Euroopassa sellaiset 1000–1500 euroa per päivä. Pandemian jälkeen hinta olikin 2300 euroa. Sitten bussiyhtiö ilmoitti tarkastavansa hintaa vielä uudelleen kohonneiden dieselin hintojen takia. Hinta olikin yhtäkkiä 3947 euroa per päivä. Siitäpä repimään”, Vanhala muun muassa avaa Soundin jutussa.

Lisää luettavaa