Olitko menossa tiedefestarille Norjaan ensi viikolla? Saatat nähdä Steve Vain ja Devin Townsendin yhdessä lavalla ekaa kertaa 25 vuoteen

15.06.2017

Norjan Starmus-festivaali on jokaisen nykytieteestä kiinnostuneen märkä unelma. Nykytieteen saloja suurelle yleisölle avaavan festarin esiintyjäkaarti pursuaa legendaarisia nimiä kuten fyysikko Stephen Hawking, astronautti Buzz Aldrin… sekä Steve Vai ja Devin Townsend?

Kyllä. Starmus ei tarjoile pelkästään iloa mielelle vaan myös korville. Sen muusikkolista on proge- ja kokeellisen musiikin rintamalla vähintään yhtä nimekäs kuin tieteentutkijoidenkin.

Odottamattomin juttu tässä sopassa on kuitenkin se, että Steve Vai ja Devin Townsend aikovat esiintyä festivaalilla yhdessä. Erikseen festarille kiinnitetyt muusikot aikovat yhdistää voimansa ainakin yhden biisin ajaksi. Biisi otetaan luonnollisesti Steve Vain legendaariselta Sex & Religion -levyltä (1993), joka toi nuoren Devinin jumalaiset laulajanlahjat rock-kansan tietoisuuteen ensimmäistä kertaa.

Asiasta kertoi Townsend itse eonmusic-sivustolle, kun vieraili Lontoossa järjestettävässä Metal Hammer Golden Gods -gaalassa pokkaamassa Riff Lord -palkinnon maanantaina 12. kesäkuuta 2017.

Townsend kuvaili tulevaa näin:

”Teemme yhden minun biisini orkesterin kanssa. Sitten laulan [Vain] kanssa ensimmäistä kertaa 25 vuoteen. Aion myös soittaa jotain hänen materiaaliaan, joten nyt kun minut on nimetty Riffilordiksi, saatan saada ylennyksen!”

Tarkasta Starmus-festarin koko ohjelma täältä.

Lisää luettavaa