Ontariolaiskoulun Iron Maidenia fanittava rehtori halutaan viralta ”saatanallisia symboleja” sisältävien some-julkaisujen vuoksi

Elettiinkös nyt 2020- vai 1980-lukua?

Iron Maiden.

Kanadan Ontariosta kantautuu uutisia, jotka ovat kuin nostalgisia tuulahduksia 80- ja 90-lukujen ”satanic panicista”: St. Catharinessa sijaitsevan Edenin lukion opiskelijoiden tyrmistyneet vanhemmat pistivät pystyyn nettiadressin, jossa vaadittiin koulun rehtorin Sharon Burnsin erottamista. Syyksi huolestuneet adressintekijät kertoivat, että Burns oli julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvia, joissa tämä esittelee ”saatanallisia symboleja” ja ”saatanallisia harjoitteita”.

Paheksuntaa herätti Burnsin Instagram-sivuillaan julkaisema, nyt jo poistettu kuva, jossa Iron Maiden -faniksi tunnustautunut rehtori esittelee auton kojelaudalla istuvaa Eddie-patsasta, jonka viereen on asetettu lappu, johon on kirjoitettu sydämen sisään Raamatusta (ja Iron Maidenin biisistä) tuttu pedon luku 666. Burns oli lisäksi julkaissut kuvan, jossa tämä poseeraa bändin paita päällään erinäisten Maiden-oheistuotteiden vieressä kädellään pirunsarvimerkkiä näyttäen.

”Koulumme toiminta perustuu kaikkien huomioimiseen ja tällainen avoin saatanallisten symbolien näyttäminen (julkisessa some-kanavassa) on täysin vastoin valtaosan koulua edustavien perheiden periaatteita. Me vanhemmat vaadimme, että hänet siirretään toiseen kouluun ja korvataan rehtorilla, joka on linjassa Edenin perheiden arvojen kanssa eikä sabotoi näiden arvojen opettamista ja ylläpitämistä eikä esittele vaikutuksille alttiille opiskelijoille saatanallisia oppeja tai symboleja”, adressissa vaadittiin.

Kun erinäiset mediat kuten Consequence of Sound ja Metal Injection uutisoivat asiasta, adressiin tehtiin lisäys, jossa vakuutettiin, ettei Burnsin musiikkimaulla ole mitään tekemistä asian kanssa vaan paheksuntaa ovat aiheuttaneet yksinomaan ”saatanalliset symbolit” ja se, että niitä on julkaistu hänen julkisella some-kanavalla, jossa hän esiintyy nimenomaan koulun rehtorina.

”Jos hän ei olisi julkaissut kuvaa itse tekemästään 666-kyltistä, tätä vetoomusta ei olisi tehty. Ketään ei kiinnosta, mistä bändeistä hän pitää eikä tässä ole kysymys siitä, mitä hän kuuntelee. Se olisi pikkumaista ja typerää”, adressin lisäyksessä huomautettiin.

Rehtorille löytyi kuitenkin myös runsaasti tukijoita: siinä missä Burnsin erottamista vaatinut adressi oli kerännyt reilu 500 allekirjoitusta, We Need Mrs. Burns -vetoomuksen on tätä kirjoittaessa kerännyt jo 19 205 nimeä. Burnsin erottamista vaatineen adressin tekijät ovatkin jo myöntäneet tappionsa ja adressi on jo suljettu.