Oodi kuolleille läheisille ja muistoille heistä – Spiralismin videoeepos sivuaa myös hyvin ajankohtaisia teemoja

For Those Beyond löytyy yhtyeen viime vuonna julkaistulta albumilta.

30.10.2018

Progressiivista ja psykedeelistä post-rock-jumittelua suurella pensselillä maalaileva helsinkiläinen Spiralism on julkaissut videon 13-minuuttiselle For Those Beyond -kappaleelleen, joka löytyy yhtyeen viime vuonna julkaistulta We Are Coming, O Mighty Void -albumilta. Pitkään työstetyn videoeepoksen ohjauksesta, kuvauksesta ja editoinnista vastaavat bändissä vaikuttavat Riku Kuukka ja Juho Karhu, joista ensin mainittu vastaa myös kappaleen tekstistä.

”Havahduin siihen että ympäriltä on poistunut ajasta ikuisuuteen monia läheisiä ihmisiä. Tämä biisi on siis omistettu kaikille kuolleille läheisilleni, erityisesti muistoille heistä. Pohdiskelin ajan ja kokemuksien merkityksiä kollektiivisessa ja yksilön tietoisuudessa”, kitaristi-laulaja Kuukka kertoo.

”Video taas kuvaa näitä teemoja luonnon kautta: läsnä ovat meri, maa, ilma ja tuli. Tarkoitus on tarjota kauniissa maisemissa mieltä lepuuttava, pohdiskeleva kokemus, kaiken tämän nyky-yhteiskunnan hektisen, nopean ja kaoottisen informaatiotulvan keskelle. Videoon on myös upotettu ajankohtaista tematiikkaa ilmastonmuutokseen liittyen.”

Spiralism nähdään myös osana Svart Recordsin järjestämää Tuomiopäivä-tapahtumaa Helsingin Lepakkomiehessä 22. joulukuuta. Astetta raskaamman jouluvastaanoton muina esiintyjinä lauteille nousevat lisäksi Spiritus Mortis ja Morbid Evils. Liput keikalle maksavat 10 euroa ovelta.

Lisää luettavaa