Opethin Mikael Åkerfeldt kirjoittaa koskettavasti juuri menehtyneestä Roxette-laulajasta – ”Olen todella shokissa”

Marie Fredriksson merkitsi Opeth-nokkamiehelle todella paljon.

11.12.2019

Ruotsin kansainvälisesti menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuvan, muun muassa The Look, Joyride, Sleeping in My Car ja Listen to Your Heart hittisingleistään tunnetun Roxette-yhtyeen laulaja Marie Fredriksson menehtyi maanantaina 9. joulukuuta. Fredriksson oli kuollessaan 61-vuotias.

80-luvun lopulla ja 90-luvulla suurta suosiota nauttineesta Roxettesta pidettiin myös yli genrerajojen ja yhtyeen faneja löytyy myös raskaammankin musiikin piireistä. Roxetten ja erityisesti Fredrikssonin faniksi on tunnustautunut muun muassa Opethin nokkamies Mikael Åkerfeldt, joka julkaisi yhtyeensä Facebook-sivuilla muistokirjoituksen edesmenneelle laulajalle pian sen jälkeen, kun uutinen tämän kuolemasta levisi maailmalla.

”Rakastin hänen musiikkiaan todella paljon, varsinkin hänen Den ständiga resan -soololevyään. Mikä karu mestariteos se onkaan. Se antoi minulle jotain, mikä usein musiikkibisneksessä puuttuu: oikeita ihmisiä ja todellisia tunteita musiikiksi käännettynä. On todella outoa, miten jokin musiikki voi ottaa sydämestäsi sellaisen otteen, kun jokin toinen musiikki taas soljuu vain ohi. Hän oli ujo virtuoosi, eräänlainen nero. Erityisesti tämä levy on vaikuttanut suuresti henkilökohtaiseen uraani ja tartuin hänen tunteelliseen läpinäkyvyyteensä jo toisella levyllämme”, Åkerfeldt kirjoittaa.

”On todella outoa, että hän on nyt poissa. Häntä tullaan kaipaamaan kovasti. Osanottoni hänen lapsilleen ja miehelleen. Olen todella shokissa. Tulee olemaan todella vaikeaa päästä tästä yli.”

Opeth on myös muun muassa coveroinut Fredrikssonin Den ständiga resan -albumin nimikappaleen ja se on julkaistu Opethin Watershed-albumin (2008) bonusversiolla. Voit kuunnella Opethin tulkinnan sekä alkuperäisversion alta.

Lisää luettavaa