Opethista ja Candlemassista tuttu multi-instrumentalisti Per Wiberg julkaisee sooloalbumin – single kuunneltavissa

50-vuotias Per Wiberg julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa.

Muiden muassa Candlemassissa, Opethissa ja Spiritual Beggarsissa soittokokemusta kerännyt ruotsalaismies Per Wiberg julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa.

Head without Eyes -nimisen kiekon on tarkoitus ilmestyä 10. toukokuuta, ja se tulee sisältämään Wibergin mukaan todella monipuolista kamaa:

”Halusin haastaa itseni pitämällä kappaleet niin sanotussa popformaatissa, myös pidemmät kappaleet”, Wiberg aloittaa.

”Suurin osa soittamastani musiikista on pohjannut kitarariffeihin, mutta tämän projektin kanssa halusin antaa sanoitusten luoda oma tunnelmansa. Vähän sellaista singer-songwriter-vibaa ilman perinteistä americana-pohjaisuutta. Nauhoittelin ääniä ja meteliä luonnossa, ja hyödynsin kummallisia sovituksia saadakseni musiikkiin elokuvallisen fiiliksen.”

”Olen pitänyt aina musiikin vastakohtaisuudesta, siitä, että atonaalisen tai riitasointuisen pohjan päällä kulkee selkeä melodia. Se luo paljon jännitettä ja tässä tapauksessa se on albumin määrittelevä juoni. Tämä vaikutti myös sanoituksiin, jotka kertovat lähtemisen pelosta, tai siitä, että pelkää tulevansa jätetyksi. Pieniä tarinoita nihilistisellä vireellä.”

Wiberg soittaa levyn soittimet itse, paitsi rummuissa kuullaan Crippled Black Phoenixissä soittanutta Karl Daniel Lidéniä ja Tiamatin Lars Sköldiä.

Näin kulkee levyn ensimmäinen single Get Your Boots On: