Ozzy Osbournen mielestä Black Sabbathin taru ei loppunut oikeasti – ”Olisi todella siistiä, jos…”

Viimeisen keikkansa soittanut Black Sabbath ei ollut oikeasti Black Sabbath, tuumaa laulaja.

17.05.2024

Black Sabbath soitti viimeisen keikkansa 4. helmikuuta 2017 kotikaupungissaan Birminghamissa. Lavalla oli tosin alkuperäisnelikosta vain kolme: laulaja Ozzy Osbourne, kitaristi Tony Iommi ja basisti Geezer Butler. Rumpali Bill Ward ei suostunut tälle tarjottuun sopimukseen ja jäi näin pois bändin viimeiseltä 13-pitkäsoitolta ja sitä seuranneelta jäähyväiskiertueelta. Levyllä rumpuja soitti Rage Against the Machinen Brad Wilk, kiertueella Osbournen soolobändissä vaikuttava Tommy Clufetos.

Tuoreessa The Madhouse Chronicles -podcastissa, jota Osbourne vetää yhdessä Billy Morrisonin kanssa, Ozzy myöntää, että vaikka Wilk ja Clufetos tekivätkin hyvää työtä, ei Black Sabbathin uran paketoiminen ilman Wardia tuntunut oikealta.

”Jos totta puhutaan, ei se ollut Black Sabbath ilman Wardia. Jos Ginger Baker soittaisi The Beatlesin kanssa, ei se olisi The Beatles”, Osbourne vertaa.

”Jos muut haluaisivat tehdä vielä yhden keikan Billin kanssa, olen ilman muuta mukana. Olisi todella siistiä, jos menisimme ilman mitään ennakkovaroituksia johonkin klubiin ja soittaisimme siellä. Klubeista me aloitimmekin.”

Samaisessa podcastissa Osbourne myös myöntää olevansa Wardin poissaolon lisäksi toisestakin syystä tyytymätön Rick Rubinin tuottamaan 13-albumiin.

”Ainoa kritiikkini on… Tai ei kritiikki, vaan asia, joka tuntui meistä kaikista hirveän vaikealta: meillä ei ollut hirveästi sananvaltaa. Se oli kuin silloin alkuaikoina, kun Rodger Bain (Sabbathin kolmen ensimmäisen levyn tuottaja) tuotti meitä emmekä tienneet mitään raitojen tuplauksista tai sellaisista. Jos sinulla on tuottaja, sinun ei tarvitse tuottaa itseäsi. Jossain vaiheessa Tony alkoi tuottaa kaikki levymme, joten erityisesti hänen piti niellä ylpeytensä”, Osbourne tuumaa.

Lisää luettavaa