Ozzy Osbournen uusi levy julkaistiin tänään – laulaja vertaa tekotapaa Black Sabbathin debyyttiin

Osbourne pitää siitä, että levyt tehdään nopeasti ilman sen kummempaa säätämistä.

Ozzy Osbourne on tänään julkaissut uuden Ordinary Man -sooloalbuminsa. Kerrang!-lehden haastattelussa Ozzy kertoo levystä tulleen hänelle henkireikä keskellä terveysongelmien piinaamaa ja kamalaa vuotta. Koska Ozzy ei voinut keikkailla, levyn tekeminen antoi hänelle mielekästä puuhattavaa.

”Vuoden ajan hoitaja katsoi perääni 24 tuntia päivässä, seitsemänä päivänä viikossa. En pystynyt kävelemään ollenkaan – olen päässyt jalkeille ensimmäisen kerran noin viisi kuukautta sitten. Voit vain kuvitella, millaista minunlaiselleni tyypillä on olla, kun et voi tehdä mitään. Yksikin päivä ilman mitään tekemistä on minulle kuin elinkautinen. Sitä vain makaa ja tuntee itsensä vitun kurjaksi”, Ozzy kertoo.

Ordinary Man syntyi Ozzyn mukaan ilman paineita mistään, koska sitä ei oltu suunniteltu etukäteen millään lailla. Tuottaja/kitaristi Andrew Watt, basisti Duff McKagan (Guns N’ Roses) ja rumpali Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) vain kokoontuivat jamittelemaan ja kun tarpeeksi materiaalia oli valmiina, biisit purkitettiin ja levy oli valmis. Ozzy sanoo pitävänsä tällaisesta nopeasta tavasta tehdä levyjä ja sanoo uuden levynsä muistuttavan siinä mielessä Black Sabbathin debyyttiä – kyseinen levyhän tehtiin vain kahdessa päivässä.

”Vituttaa istua studiossa kolme vitun vuotta, kun tuottaja pistää sinut tekemään kaikki asiat 15 vitun kertaa. Siinä välissä ehtii kuolla ja herätä henkiin viisi kertaa!”, Ozzy nauraa.

”Nyt meillä oli todella hauskaa ja oli todella hienoa ylipäänsä tehdä jotain. Muuten olisin vain maannut kotona ja ajatellut, että siinä se oli, en kävele enää koskaan. Nyt sain muuta ajateltavaa ja puuhattavaa. Koko homma tuntui isolta jamisessiolta. Levy ei ole mitään Pink Floyd -kamaa, jota kuunnellakseen pitää napata vähän happoa – tämän voit vain laittaa soittimeen, volat kaakkoon ja nauttia!”

Siitä sitten vaan Ozzyn neuvoa seuraamaan ja Ordinary Man soimaan alapuolelta volat kaakossa: