Painajainen ennen joulua -maestro löi progerock-vaihteen silmään – katso psykedeelinen video

Danny Elfman kuvailee kappaleen alkuperäistä versiota "alien orchestral chamber punkiksi".

Yli sataan elokuvaan (muun muassa Painajainen ennen joulua, Saksikäsi Edward, Beetlejuice, Batman, Batman Returns sekä Men in Black) musiikkia säveltänyt, ohjaaja Tim Burtonin luottomies Danny Elfman julkaisi viime syksynä musiikkia sooloartistina yli 30 vuoden tauon jälkeen. Happy-single oli hyvin Elfmanin näköinen, orkestraalista ja elektronista musiikkia yhdistellyt ahdistava poprallatus, jonka musiikkivideota kuvaavat hyvin sanat ”häiriintynyt” ja ”kuumottava”.

Sama kuumottava ja psykedeelinen linja jatkuu myös tuoreella Sorry-singlen videolla, mutta itse kappale on kuitenkin hyvin eri maata. Biisi on nimittäin yllättävänkin raskaalla toteutettua progressiivista rockia industrial-vivahtein. Tällaista kamaa ei ihan heti osaisi entiseltä Oingo Boingo -mieheltä odottaa.

Sorry oli ensimmäinen kappale, jonka tein itselleni pitkästä aikaa. Se oli alkujaan instrumentaalinen kuoroteos, jota kuvailin ’alien orchestral chamber punkiksi’. Hiljalleen se kehittyi lopulliseen muotoonsa ja yllätyin, miten paljon patoutunutta vihaa siihen purkautui lauluosuuksiani lisätessä”, Elfman kommentoi.