”Paiskimme töitä 12 tuntia päivässä” – Ensiferum antoi tilannepäivityksen studiosta

Kuva: Ester Segarra

Folk metal -ryhmä Ensiferum työstää parhaillaan syksyllä julkaistavaa seitsemättä täyspitkäänsä Lappeenrannan Astia-studiossa.

Toinen viikko studiolla on pian takana ja basisti Sami Hinkka on lähettänyt terveisiä bändin sosiaalisen median kautta. Aikataulussa pysytään ja valmiiksi on saatu niin rumpu- kuin bassoraidat sekä noin puolet rytmikitaroista. Yhtye tavoittelee mahdollisimman raakaa ja elävää soundia äänittämällä mahdollisimman pitkälle analogisesti.

”Halusimme tällä levyllä todella tavoittaa keikkaenergiaamme parhailla mahdollisilla soundeilla. Rumpuraitoja äänittäessä koko bändi soitti mukana ja suurin osa bassolinjoista on napattu suoraan noista sessioista. Osa biiseistä on myös soitettu ilman klikkiä, joten valmistautukaa rehelliseen rokkiin, ihmiset!”, Hinkka toteaa.

”Paiskimme töitä 12 tuntia päivässä, joten valitettavasti tällä kertaa meillä ei ole aikaa videopäiväkirjoille tai ’viikon olut’-hassutteluille, mutta sellaiseen on hyvin aikaa sitten kun levy on valmis ja lähdemme taas kiertueelle!”