Pantera-basisti Rex Brown Gibsonin pitkässä Icons-haastattelussa – puhuu Dimebag Darrellista sekä Phil Anselmon ja Vinnie Paulin välirikosta

Brown muistelee uraansa ja Pantera-aikoja pitkän kaavan mukaan Gibson TV:n haastattelussa.

13.12.2022

Kitaravalmistaja Gibson haastatteli Pantera-basisti Rex Brownia pitkän kaavan mukaan Icons-sarjaansa varten. Loppuvuodesta 2020 kuvattu yli tunnin mittainen haastattelu julkaistiin nyt Gibsonin Youtube-kanavalla.

Haastattelussa Brown puhuu muun muassa lapsuudestaan, Pantera-ajoista (luonnollisesti), kitaristi Dimebag Darrellin kuolemasta sekä siitä, miten Darrellin menehtyminen rikkoi Pantera-laulaja Phil Anselmon ja rumpali Vinnie Paulin välit. Paul syytti Anselmoa epäsuorasti veljensä kuolemasta, koska Darrellin murhaajan motiiveiksi epäiltiin Anselmon ja Darrellin välistä riitaa ja Anselmon mediassa laukomia kommentteja Darrellista.

”[Vinnie] ei halunnut olla missään tekemisissä Philin kanssa, piste. Hänestä [Philin kommentit] olivat syy siihen, että hänen veljensä kuoli. En ole samaa mieltä. Mielestäni tämä sekopää oli suunnitellut liikkeitään ja tekojaan jo pitkään”, Brown toteaa ja kuvailee hänen ja myös jo edesmenneen Paulin välien olleen jos ei nyt kovin läheiset, niin kuitenkin tuttavalliset.

”Vinnie ja minä vaihtelimme kohteliaisuuksia… Sanotaan vaikka näin, että tiesin, että hän rakastaa minua ja minä rakastin häntä. Siinä kaikki, mitä asiasta tarvitsee tietää.”

Aiheesta puhuminen saa Brownin selvästi liikuttumaan ja basistilla nousee pala kurkkuun erityisesti tämän puhuessa Dimebag Darrellista.

”Puhuin Dimen kanssa monesti ennen sitä tragediaa. Itse asiassa puhuin hänen kanssaan kaksi ja puoli viikkoa ennen kuin heidän oli tarkoitus palata kotiin [kiertueelta]. Kun [Dime kuoli] putosin mustaan aukkoon viideksi vuodeksi”, Brown sanoo ja pitää pitkän tauon.

”Hän välitti muista ja ajoi eteenpäin. Hän osasi kaivaa asioiden hyvät puolet esiin. Hän oli yksi todella, todella, todella erityisistä ihmisistä…. Aamen.”

Lisää luettavaa