Pantera tiputettiin pois kahden suuren saksalaisfestivaalin ohjelmistosta yleisöltä saadun kritiikin vuoksi

Kritiikin taustalla on laulaja Phil Anselmon vuosien takainen natsikohu.

24.01.2023

Uuden tulemisen tehnyt Pantera, johon kuuluvat laulaja Phil Anselmo, basisti Rex Brown, rumpali Charlie Benante sekä kitaristi Zakk Wylde, lähtee kesällä Euroopan-kiertueelle, johon kuuluu muun muassa esiintyminen Hyvinkään Rockfestissä. Panteran oli tarkoitus esiintyä myös Saksassa sekä Rock am Ring- että Rock im Park -festivaaleilla, mutta nyt järjestäjät ovat päättäneet pudottaa yhtyeen pois esiintyjälistoiltaan.

Syynä tähän on järjestäjien saama kritiikki ja palautteiden vyöry, joka juontuu vuonna 2016 keikalla sattuneeseen tapaukseen, kun juopunut Phil Anselmo nosti keikalla kätensä natsitervehdykseen ja karjaisi ”white power”. Anselmo itse kertoi tapauksen jälkeen tulleensa eturivissä häiriköineiden uusnatsien provosoimaksi ja ”white powerin” olleen sisäpiiriläppä, joka liittyi takahuoneen runsaaseen valkoviinitarjoiluun.

”Toisin kuin aiemmin ilmoitimme, Pantera ei tule esiintymään Rock am Ringissä eikä Rock im parkissa. Olemme viime viikkojen aikana käyneet runsaasti keskusteluja artistien, yhteistyökumppaneidemme ja teidän, festariyleisön kanssa, käsitelleet kritiikkiä yhdessä ja päättäneet ottaa bändin pois ohjelmistosta”, festivaalit ilmoittivat omissa some-kanavissaan.

Nähtäväksi jää, miten tämä vaikuttaa muuhun kiertueeseen. Yhtyeen edustajat eivät vielä tätä kirjoittaessa ole kommentoineet peruuntumisia.

Lisää luettavaa