Parkinsonin tautia sairastava Glenn Tipton nousi lavalle Judas Priestin keikalla – ”Se veti ihon kananlihalle”

Tapaus tallentui luonnollisesti fanin kuvaamalle videolle.

Alkuvuoden isoimpiin metallimaailman uutisiin lukeutuu ilman muuta se, että Judas Priestin pitkäaikainen kitaristi Glenn Tipton joutui jäämään sivuun yhtyeen hiljattain alkaneelta, Firepower-albumin tiimoilta heitettävältä maailmankiertueelta. Niinpä muun muassa kesällä Hyvinkään Rockfesteillä nähdään kuusikielisen varressa Richie Faulknerin lisäksi uusimman levyn tuottajana toiminut Andy Sneap.

Tipton ja yhtye jättivät kuitenkin kitaristin ”eläköitymispäätökseen” takaportin toteamalla tämän kenties nousevan lavalle silloin tällöin mikäli Parkinsonin taudiltaan siihen vain kykenee. 13. maaliskuuta alkanut Amerikan-kiertue ei ehtinyt vanheta kuin viiden keikan verran, kun tällainen hetki koettiinkin ensimmäisen kerran: Tipton nousi lavalle 20. päivä New Jerseyn Newarkissa ja liittyi mukaan encoren hittisikermään.

”Siinä hän seisoi kaikkien metallipäiden edessä ja he menivät totaalisen sekaisin. Se veti ihon kananlihalle, se oli niin uskomatonta. Soitimme Metal Godsin, joka oli todella osuva valinta. Tipton on todellakin ’metallijumala'” Faulkner hehkutti myöhemmin Q104.3-radion haastattelussa.

Rob Halford and Richie Faulkner from Judas Priest are LIVE with Jonathan Clarke

Posted by Q104.3's Out of the Box on Wednesday, March 21, 2018