Phil Anselmo sanoo epäröivänsä useamman vuoden valmiina olleen levynsä julkaisemista – ”Synkintä, mitä olen koskaan tehnyt”

Anselmon mukaan hän on En Minorin levyllä rehellisempi kuin koskaan aiemmin.

25.02.2019

Philip Anselmo tunnetaan ahkerana miehenä, jolla on bändejä ja projekteja vaikka muille jakaa. Hän on esimerkiksi puhunut aiemmissa haastatteluissaan muun muassa Nick Caven ja The Curen inspiroimasta En Minor -projektista, jonka kanssa on tehty levyllinen musiikkia jo vuonna 2015. Tuoreessa Damnation Vaultin haastattelussa Anselmo kuitenkin myöntää tulleensa projektin suhteen vuosien vieressä liiankin varovaiseksi.

”Se on sävelletty ja äänitetty ja ennen pitkää ihmiset tulevat sen luultavasti kuulemaan. Mutta… En vain tiedä, milloin hetki on oikea. Olen varma, että bändin jätkien mielestä se on nyt, mutta… Saa nähdä”, Anselmo epäröi.

”Sen sanon, että se on synkintä, raskainta ja lohduttominta paskaa, mitä olen koskaan tehnyt. Se ei ole mitään hyvän mielen musiikkia, sen tahtiin ei voi bailata. Sen perään kysellään jatkuvasti ja ihmiset haluavat kuulla sitä keikoilla, mutta en tiedä, tuleeko se vastaamaan ihmisten odotuksia. En oikein osaa selittää sitä. Se on sydäntäriipaisevaa paskaa. Minun on vaikea puhua siitä, koska kukaan ei ole kuullut sitä enkä ole varma, tulisiko kenenkään kuullakaan.”

Anselmo sanoo projektin parissa puuhanneen bändin olevan mahtava ja ylistää siinä olevia muusikkoja (joita tämä ei kuitenkaan sen tarkemmin nimeä). Kyse on siis vain ja ainoastaan siitä, ettei Anselmo ole varma, onko hän vielä valmis näyttämään tätä puolta itsestään julkisesti.

”Se on luultavasti rehellisintä ja synkintä, mitä olen koskaan tehnyt. Siksi en ole täysin varma sen suhteen”, Anselmo myöntää.

”Laulan siinä pelkästään bassoäänellä. Luulin sen olevan baritonia, mutta sitten joku korjasi minua että se onkin basso. Mutta kuitenkin, se on hyvin mukava tyyli ja jotain erilaista, mitä kukaan ei ole kuullut minun vielä tekevän. Mutta en tiedä, miten ihmiset ottaisivat sen vastaan.”

Lisää luettavaa